Кралското семейство: Коледа, политика и един неприятен роднина

Принц Хари и Меган Маркъл могат и да изживяват американската си мечта в Калифорния, далече от влиянието на английския двор, но не всичко изглежда толкова розово. Преди известно време не само взеха решение, което ще огорчи много кралица Елизабет Втора, но и с последните си действия провокираха негативната реакция на свой родина. Ето за какво става въпрос:

 

 

Тъжна Коледа в Сандрингам 

Според различни слухове има голяма вероятност херцозите на Съсекс да не удостоят с присъствието си британските си роднини тази Коледа. Вместо това планират да прекарат семейните празници с приятели и майката на Меган, с която са много близки, в калифорнийския си имот.

Припомняме, че винаги около Коледните празници Елизабет Втора гледа да събере най-близките членове на фамилията си в резиденцията Сандрингам Хаус в графство Норфолк. Поради тази причина е много възможно бабата на Хари да се натъжи и огорчи, но най-вече защото може и да не види правнука си Арчи, както се случи и миналата година.

Все пак кралицата ще може да се утеши с другите си правнуци, но по всичко личи, че малкият син на Чарлз и Даяна не спира да утежнява отношенията с британската си рода.

Гари Голдсмит – неприятният роднина

Семейство Мидълтън има един роднина, когото останалите не обичат да споменават и гледат да го избягват – особено съпругата на принц Уилям. Това е Гари Голдсмит – вуйчото на Кейт Мидълтън, който, освен че е много устат, винаги успява да предизвика по някой конфликт.

Но този път господин Голдсмит се прицели в херцозите на Съсекс, които нападна вербално в социалните мрежи: „Толкова много неща се случват по света, а тези две марионетки не спират да ламтят за внимание. Моля, затворете си устите, възпитайте детето си и спрете да давате акъл!!! Хари – ти изгуби нашата любов и подкрепа, Меган – ти не спираш да грешиш. А сега, моля ви, замълчете, опитваме се да спасим човешки животи и икономика.“ – гласи гневното съобщение в личния му LinkedIn профил.

В интерес на истината, макар думите и мнението на Гари Голдсмит да са лично негови, те все пак отразяват засилилите се напоследък антинастроения към Хари и Меган.

Меган Маркъл – новият американски президент

Както неотдавна ви разказахме – https://special.bg/novata-rabota-na-prints-hari-i-megan-markal/ – още от малка американката има големи амбиции. Затова не е чудно, че екранната Рейчъл Зейн немалко пъти е споделяла, че възнамерява един ден да се посвети на политиката, бореща се за един по-социален и справедлив свят, започвайки от Съединените щати.

В този ред на мисли напоследък двамата със съпруга ѝ доста се активизираха покрай наближаващите президентски избори този ноември, апелирайки към жителите на САЩ да не изпускат шанса си да гласуват. Това, разбира се, предизвика обратния ефект. Мнозина американци и британци се отвратиха от начина, по който бившите кралски членове се опитват да се намесят пряко в американската политика. Впрочем, не случайно амбициозната дама си докара и гнева на сегашния президент Доналд Тръмп, както вече споменахме – https://special.bg/vzhelaya-na-hari-kasmetv-donald-tramp-izrazi-otnoshenieto-si-kam-megan-markal/ .

Но макар да са вече без кралски задължения, Меган и Хари все още не са се отказали от благородническите си титли. А за мнозина това е красноречиво доказателство за добре използвана маркетингова стратегия за трупане на финанси и лични облаги, ала всичко може да се промени. По думите на близки източници до скандалната двойка е много вероятно в скоро време Меган да се откаже напълно от титлата си. По-точно това е единствената сериозна пречка, която възпира съпругата на Хари да се кандидатира за американски президент, тъй като на членовете на британския двор им е забранено да се забъркват в политически проекти и избори. Така или иначе след казуса Megxit всичко е възможно…