Новата работа на принц Хари и Меган Маркъл

Мнозина се питаха как херцозите на Съсекс ще успяват да се финансират, след като от 31-ви март официално са освободени от кралските си задължения. Освен че Меган вече озвучи документален филм, посветен на слоновете, по Disney +, а двойката тепърва ще издава книга, пълна с пикантерии от кралския двор, преди броени дни се отвори нова възможност за родителите на малкия Арчи. Ето за какво става дума:

 

Според всекидневника Los Angeles Times, принц Хари и Меган Маркъл вече са подписали договор с престижната комуникационна агенция Harry Walker, който може да им осигури охолен живот като този в Бъкингамския дворец. Задачата на компанията, чиято клиентела включва семейство Обама, семейство Клинтън и Опра Уинфри, е да възстанови добрия имидж на скандалните херцози. За целта агенцията ще ги свърже с различни асоциации или компании, които ще им предоставят възможността да участват в многобройни събития. А работата на Меган и Хари ще се състои в изнасянето на речи по теми, свързани с психичното здраве, расовата справедливост, равенството между половете и опазването на околната среда. С други думи това няма да е нещо ново за двамата.

Но колко може да спечели тандемът от присъствието си на подобно събитие? По данни на експерт по връзки с пресата, интервюиран неотдавна от таблоида The Sun, сумата от 1 млн. долара изглежда доста реална. За сравнение, бившият американски президент Барак Обама, с помощта на същата агенция, си докара безпроблемно около 400 хил. долара допълнителен доход, изпълнявайки същите задачи.

Мишел и Барак Обама.

Но изнасянето на речи, озвучаването на филми и писането на мемоари може да не се окажат единствените полета за изява на херцозите… Според множество слухове е вероятно Меган Маркъл да влезе в политиката. А по думите на лейди Колин Кембъл – кралски биограф и автор на три книги за династия Уиндзор – дори да се кандидатира за президент на Съединените американски щати. Впрочем, тя е и убедена, че сватбата на Меган с принц Хари, внедряването ѝ в семейството на Елизабет Втора и създаването на Megxit, не са случайни, а част от амбициозния план на американката.

Отляво: Въпросната статия в Daily Mail, отдясно: Лейди Колин Кембъл.

Съпругата на принц Хари, която от дете мечтае да промени света към по-добро, бе силно повлияна и от актуалните протести срещу расизма в Съединените щати. Припомняме, че самата актриса е потомка на чернокожа майка и бял баща, така че няма нищо чудно в желанието ѝ гласът ѝ да бъде чут, познавайки социалните проблеми на родината си.

Така или иначе екранната Рейчъл Зейн от „Костюмари“ напоследък е доста ангажирана с нови проекти, с които цели да помогне на света да стане по-добро и толерантно място. Остава да разберем дали слуховете за бъдещата ѝ политическа кариера ще се окажат верни.