„Желая на Хари късмет”: Доналд Тръмп изрази отношението си към Меган Маркъл

Живеещите в САЩ херцози на Съсекс са наблюдавани под лупа и всяка тяхна дума се анализира внимателно. Последната изява на двойката не прави изключение.

 

Преди дни Меган и Хари се появиха в ефира на телевизионния канал ABC и призоваха всички американци да гласуват в предстоящите през ноември избори за президент.

„Остават шест седмици до изборния ден, и днес е Националния ден за регистрация на избирателите. На всеки четири години ни говорят едно и също, че това са най-важните избори в живота ни, но този път е наистина така. Когато гласуваме, ценностите ни се претворяват в живота и гласовете ни се оказват чути”, – заяви Меган.

А Хари уточни, че няма да може да гласува на президентските избори в САЩ. На „тези” избори. „Но много от вас може би не знаят, че аз не съм могъл да гласувам във Великобритания нито веднъж в живота си”, – заяви принцът.

Тези изявления сякаш не зарадваха никого. Британците се възмутиха, че херцозите на Съсекс се месят в американската политика, запазвайки всичките си титли. Американците пък се подразниха, че червенокосият поданик на Великобритания се изказва за тяхната политическа система, макар да няма такова право.

Възмути се и Доналд Тръмп, към който Меган не само не храни топли чувства, но и непрекъснато подчертава това. Маркъл нарече президента женомразец, и на предстоящите избори, очевидно ще подкрепи кандидата на демократите.

По време на неотдавнашна пресконференция, репортер попита Тръмп как се отнася към Меган. „Бих казал , че не съм й почитател, и тя, вероятно го е чувала. Но пожелавам на Хари късмет – той ще му трябва”, – каза президентът.

Бъкингамският дворец не публикува никакви официални изявления по тези поводи, но и това говори много. Очевидно, Елизабет Втора не е останала равнодушна към думите на Хари, че няма да гласува на „тези” избори. Излиза, че може би ще успее на следващите? Това е явен намек за намеренията на принца да получи американско гражданство.

По думите на кралския репортер Ребека Инглиш, представители на двореца й казали, че няма да коментират изказването на Хари, защото „херцогът не е действащ член на кралското семейство, и всички коментари, които той прави, са в лично качество”.

Междувременно жители на САЩ публикуваха петиция срещу голямото количество новини за Меган Маркъл. Документът се казва „Меган Маркъл и просто Хари, моля спрете да завземате американските медии”. Авторите на петицията обръщат внимание на повишената активност на съпрузите в периода на президентските кампании. Те твърде често правят изявления, което започна да напряга дори почитателите на двойката.

В началото на лятото се появиха слухове, че бившата актриса възнамерява да гради кариера в политиката. След преместването си в САЩ Хари и Меган участваха и в различни благотворителни мероприятия. Някои твърдят, че това се прави с користни цели, защото за своите мероприятия съпрузите наемали фотограф, който след това да предостави снимките им на медиите.

В документа се посочва очевидното противоречие между думите и действията на херцозите – Меган и Хари напуснаха кралското семейството, стремейки се да избегнат упоритото внимание на журналистите, но сега специално създават различни информационни поводи ден след ден.

„Меган Маркъл и Хари негодуваха срещу това, че във Великобритания ограничават правото им на личен живот. Те казваха, че пресата им причинява много тревоги и затова са се преместили в Канада. Но по някаква неразбираема причина, когато преглеждаме новините, непрекъснато се налага да виждаме лицата им”, се казва в съобщение на авторите на петицията.