Сърбия – новият дом на Джони Деп?

Неотдавна ви разказахме, че американският актьор Джони Деп бе поканен да изпълни главната роля в нов френски кинематографски проект. Но бъдещето на актьора в Европа стана още по-интересно, след като преди няколко дни той бе лично награден от президента на Република Сърбия – Александър Вучич. Ето за какво става дума:

 

Петдесет и осем годишната суперзвезда бе поканена в сръбската столица. Причината – да бъде наградена лично от държавния глава на Сърбия със златен медал за заслуги към културата и обществените дейности, както и с цел популяризирането на балканската държава в чужбина. Церемонията по награждаването се състоя в правителствената сграда „Дворецът на Сърбия“ („Палата Србије“), намираща се в община „Нови Белград“, съобщи сръбската медия „Телеграф“.

Джони Деп и Александър Вучич.

Това е наистина голяма гордост за мене и се чуствам невероятно. Бих искал да споделя с вас една история. Преди много години имах възможността да се запозная с един невероятен човек. Неговото име е Емир Кустурица – той ми стана брат, а неговото семейство – мое. Гледах как децата му порастват пред очите ми. Още от първия ден на нашето запознанство създадохме такава силна връзка помежду ни. Емир е такъв човек, който казва това, което наистина мисли и в което вярва. Ако те обича – те обича. Ако не те обича – не те обича. Още нещо, което научих от него – за тази прекрасна страна – е, че Сърбия цели да създава нови работни места. И аз наистина искам да допринеса за това, доколкото мога, най-вече заедно с Емир.“

Интериорът на „Палата Србије“.

Наистина искам да Ви благодаря, президенте Вучич, за наградата, която ми бе връчена. Да ми бъде оказана такава голяма чест… Ще остана последователен и ще направя всичко по силите си, за да допринеса за популяризирането на Сърбия в чужбина. Сега се намирам на прага на нов живот и бих желал той да започне оттук – в Сърбия – ако, разбира се, ме искате.“

Бъдете благословени, това наистина е огромна чест за мен… Не съм велик оратор, но съм ви безкрайно благодарен и ще гледам никога да не ви изневеря заради ролята, която ми бе поверена от вас“ – завърши своята прочувствена реч Джони Деп.

Оттук можете да видите и видео от самата церемония по награждаването – https://www.youtube.com/watch?v=nrTmZNSGowI .