Джони Деп заменя американското кино с европейското

След като американският актьор Джони Деп се превърна в „персона нон грата“ в Холивуд, карибският пират се насочи към европейската кинематография. Той не само е добре дошъл в Европа, но вече има и покана да изиграе образа на много знакова европейска личност от XVIII век. Ето коя е тя:

 

По данни на американското списание Variety, 58-годишният актьор ще се превъплъти в образа на френския крал Луи XV. Филмът ще бъде режисиран от французойката Майвен Льо Беско (Polisse (2011), Mon Roi (2015) ) и продуциран от Паскал Кошето и Грегоар Сорла.

Майвен Льо Беско.

Макар сюжетът все още да остава загърнат в мистерия, снимките на предстоящия визуален разказ би трябвало да започнат още това лято във Франция. Кадрите ще бъдат заснети на най-различни и ключови за Френското кралство места, като главният „герой“ ще бъде знаковият дворец Версай. Впрочем Майвен, която освен това е и актриса, ще изпълни ролята на Мадам Дю Бари (1743-1793) – последната метреса на Луи XV.

Портети на Техни Величества крал Луи XV и кралица Мария Лешчинска.

Да припомним, че Луи XV (1710-1774) царува близо 59 години. Но след като умира след тежко боледуване на 10-и май 1774 г. във Версай, народът му, който дотогава го е уважавал, разбира, че кралят му е завещал държава, разклатена от корупция, финансова нестабилност и разврат. Негова съпруга е една от последните полски принцеси – Мария Лешчинска (1703-1768), която не само е по-популярна от съпруга си, но е и една от най-уважаваните и любими френски кралици.

Но защо Джони е толкова нежелан в Холивуд?

Макар вече Мадс Микелсен да е новият Гелерт Гринделвалд във „Фантастични животни“, за феновете на Джони Деп той си остава завинаги най-перфектният черен магьосник.

Да припомним, че причината се крие в бившата му съпруга Амбър Хърд. Както вече писахме, заради нея талантливият мъж не само трябваше да се защитава пред английския трибунал, но и изгуби ролята си на злодея Гелерт Гринделвалд във „Фантастични животни“.

Когато Джони и Ванеса бяха щастливи заедно.

Апропо, все още не се знае дали в кинолентата ще се говори на английски, или на френски език. Но ако е на втория език, за феновете на Джони Деп ще бъде много любопитно да чуят идола си да говори на езика на Волтер и Виктор Юго. Все пак американецът е живял за известно време във Франция и има базови познания по френски език заради бившата си партньорка – французойката Ванеса Паради, от която има дъщеря и син.