Ново развитие по делото Джони Деп срещу таблоида „Сън“

Юридическата битка между карибския пират и британския ежедневник продължава. Но везните могат да се наклонят в полза на „Сън“, след като преди броени дни Джони Деп отказа да предостави доказателства, изискани от съда. Ето за какво става дума:

 

 

Всичко започва преди четири години, когато Джони Деп и Амбър Хърд се развеждат. Причината? Непрестанните обвинения от страна на красавицата, че бившият ѝ съпруг я биел и малтретирал. А обвиняемият твърди обратното. Така се започна с нестихващите съдебни дела между двамата – ту единият печели, ту другият.

Джони Деп и Амбър Хърд.

Напоследък към тях се добави и битката, която Джони Деп води срещу британския всекидневник „Сън“. Става дума за статия, в която американецът бе наклеветен като „нападател и насилник на жени“. В защита на актьора се включиха бившата му приятелка Ванеса Паради, дъщеря им Лили-Роуз и бившата му годеница Уинона Райдър, както списание „Banker Special“ вече писа – https://special.bg/vanesa-paradi-pomaga-na-dzhoni-dep/. Но въпреки тяхната подкрепа, екранният Уили Уонка може здравата да загази. Причината? Отказът му да предостави няколко свои SMS-а на Висшия съд на Лондон.

Всъщност 57-годишният мъж има добра причина да не желае да ги покаже. Въпросните съобщения датират от 2015-а, когато Джони и Амбър се намират в Австралия. Според твърденията на русата мадама, тя била подложена “на тридневен затвор“ от любимия си, докато бил под въздействието на алкохол и дрога. А SMS-ите били изпратени до негов асистент, с молбата да му купи кокаин и MDMA (екстази), без да казва на никого, понеже актьорът се намирал в затруднено финансово положение.

С други думи, ако Джони Деп доброволно не покаже изпратените съобщения на лондонското съдилище, има вероятност да загуби делото. От друга страна, адвокатите на обвиняемия заявиха в негова защита, че споменатите електронни писма нямат нищо общо с предстоящия процес.

Висшия съд на Лондон.

Припомняме, че делото трябваше да се състои през март, тази година, но заради избухналата пандемия от COVID-19, е насрочено за 7-ми юли. Да се надяваме, че тогава Темида най-после ще произнесе последната си дума по казуса…