Лоши новини за феновете на „Фантастични животни“

Преди броени дни феновете на Хари Потър бяха изненадани по твърде неприятен начин. Разказваме ви защо.

 

 

Всичко започва от 2-ри ноември – датата, когато най-накрая приключи съдебният процес между актьора Джони Деп и британския таблоид „Сън“. Холивудската звезда загуби делото, което заведе срещу британската медия, както вече писахме – https://special.bg/deloto-dzhoni-dep-sreshtu-tabloida-vsanv-vsitchko-priklyutchi/ .

Въпреки възможността за обжалване на на решението на лондонския трибунал, новината се разпространи светкавично бързо, достигайки чак до ушите на американската киностудия „Уорнър Брос.”. Разочароващата реакция на една от най-големите компании за производство на филми и телевизионни предавания бе съобщена от самия 57-годишен актьор.

Искам да знаете, че от „Уорнър Брос.“ ме помолиха  да се оттегля от ролята на Гелерт Гринделвалд във „Фантастични животни“. Уважих тази молба и я приех.“ – гласи част от публикацията в личния профил на Джони Деп в Instagram. Той също така допълни, че решението на британския трибунал няма да го откаже да обжалва и благодари на всички свои близки приятели и фенове, които продължават да му бъдат верни и да го подкрепят.

Третата част от магьосническата сага „Фантастични животни и къде да ги намерим“ бе предвидена да излезне по кината през ноември следващата година. Но по данни на списание Variety, „Уорнър Брос.“ е започнала да търси новия си черен магьосник, измествайки по този начин световната премира на филма чак за лятото на 2022 година.

В интерес на истината, върлите почитатели на творчеството на Дж.К.Роулинг и Джони Деп решиха да вземат нещата в свои ръце. Те не само споделиха огромното си разочарование в социалните мрежи, но и стартираха собствени петиции в защита на култовия актьор и ролята му в дългоочакваната кинолента. До този момент броят на подписалите се надхвърля 28 хиляди.

Джони Деп (вляво) се представи блестящо, превъплъщавайки се в образа на злия магьосник Гелерт Гринделвалд.

Любопитно е да се спомене, че слуховете за проклятието, тегнещо над третия филм от сагата, се оказват верни. Първоначалната дата на лансирането му бе обявена за ноември тази година, но след слабия рейтинг на втората част – „Престъпленията на Гринделвалд“ (2018) – тя бе отложена за 2021 година. Мотивът бе да се даде време на Дж.К.Роулинг, която е и сценарист, и продуцент на филмите, да поработи повече над сценария за третата серия. Избухването на пандемията от коронавирус и неотдавнашното дело допълнително забавиха снимачния процес, фрустрирайки мнозина.