Делото Джони Деп срещу таблоида „Сън“: Всичко приключи

Съдебната битка, която продължи почти три седмици във Висшия съд на Лондон, най-сетне приключи. Решението на магистратите, обаче, натъжи и шокира мнозина. Ето какво отсъдиха те:

 

Делото бе заведено от Джони Деп срещу британския таблоид заради публикувана преди две години клевета, че американският актьор е „нападател и насилник на жени“, както вече писахме – https://special.bg/vanesa-paradi-pomaga-na-dzhoni-dep/ .

Юридическата битка, в която се включиха и бившите жени на холивудската звезда – Амбър Хърд, Ванеса Паради и Уинона Райдър, бе продължителна и доста задълбочена. Въпреки множеството доказателства, свидетелстването в полза на обидения и взаимното „вадене на кирливи ризи“ от страна на бившите съпрузи Джони Деп и Амбър Хърд, преди няколко дни, на 2-ри ноември, английският трибунал произнесе финалното си решение, според което „Сън“ печели делото.

Висшият съд на Лондон.

В интерес на истината, главната цел на 57-годишния ищец бе да изчисти името си, което през последното десетилетие бе замесвано в множество скандали. Адвокатът на Джони, Дейвид Шерборн, също се застъпи пред съдия Андрю Никол за подобряване на имиджа на клиента му, но уви. Безкрайните проблеми на екранния Уили Уонка с дрогата и алкохола също наклониха везните в полза на британската медия. Наред с това News Groupe Newspapers (NGN) – издателят на „Таймс“, „Съндей Таймс“ и „Сън“, заяви, че публикациите срещу Джони Деп „по същество са верни“.

Джони Деп в ролята на тъмния магьосник Гелерт Гринделвалд в „Фантастични животни: Престъпленията на Гринделвалд“.

Впрочем, решението на Темида може да се отрази сериозно върху актьорската кариера на скандалната звезда. Да припомним, че в момента се провеждат снимките на третата част на „Фантастични животни“, където се очаква Джони Деп отново да се превъплъти в образа на злия вълшебник Гринделвалд. Но юридическото решение може да промени всичко. Според адвокатите на карибския пират, той е решил да обжалва решението на Висшия съд в Лондон.