Милен Фармер се цели и в киното

Преди броени дни се разбра, че прочутата френска певица е решила да пробие и в света на седмото изкуство. Ето за какво става дума:

 

Петдесет и деветгодишната музикантка вече има бляскава музикална кариера зад гърба си, но както по всичко личи, все още не е напълно готова да се откаже от изявите си пред камерата. Всичко започва през 2018-а, когато прави първите си стъпки в кинематографската индустрия в хорър филма на Паскал Ложие Ghostland. Лентата е толкова добра, че печели цели три награди на Международния фестивал на фантастичните филми в Жерармер, включително и голямата награда.

Очевидно на Милен много ѝ се е усладила актьорската игра, защото се насочва към следващия си голям кинопроект. Не какъв да е, а зловещ минисериал. Condamner à tuer (Осъдени на убийство) разказва историята на известна авторка на трилъри (героинята на Милен Фармер), която започва да сънува ужасяващи кошмари, вдъхновени от нейните писмени творби, които се превръщат в жестока реалност.

Милен Фармер в кадър от филма Ghostland.

Създател на телевизионните серии е Мишел Кац, режисьорът ще бъде Ксавие Жан („Бандите на Лондон“ (2020) ), а американският актьор Холт Маккални ще играе рамо до рамо с френската звезда. Неговият персонаж е френскоезичен агент на Интерпол, който, заедно с френската полиция, трябва да разнищи кошмарните убийства, които предстои да видим.

Ксавие Жан (вляво) и Холт Маккални (вдясно).

Дотук добре, но сериалът все още не разполага с телевизионен оператор. Всъщност бъдещият кинематографски проект с участието на Милен Фармер все още не е одобрен от Amazon France. Въпреки това, по всичко изглежда, че продуцентите на Condamner à tuer няма да се откажат толкова лесно от намеренията си. А нас не ни остава друго, освен да изчакаме, за да видим как ще се развие актьорската кариера на музата на Жан-Пол Готие.

Да припомним, че миналата година изпълнителката на C’est une belle journée не само лансира неиздаваната си досега песен L’âme dans l’eau, но и трилогията от документални филми за последния ѝ концерт в Париж през 2019-а, както списание „Banker Special“ вече писа – https://special.bg/milen-farmer-se-zavrashta-s-interesna-novina/ .