Милен Фармер се завръща с интересна новина

Преди няколко дни родената на 12-ти септември култова певица сподели доста интересен материал в социалните мрежи. В чест на 59-ия си рожден ден Милен Фармер реши да зарадва многобройните си почитатели с нов и вълнуващ проект. Ето за какво става дума:

 

Дамата с очарователна усмивка сподели в Twitter 13-секундно „студено начало“ (техника в телевизията или киното, която загатва за сюжета на предстоящо предаване, филм, албум и др. само със заглавието му или няколко изречения, често се използва и английския термин тийзър) с хаштага #MyleneFarmerUltimeCreation.

На черен заден фон се чува само гласът на звездата: „Не, така се завръщам, вървя и хоп – започвам да вървя по-бързо. Отлитам. Правя това, което искам.“; след това се появява червеникавият надпис Mylène Farmer : L’Ultime Création (Крайното творение).

La Défense Arena в Париж.

Според различни слухове става дума за трилогия от документални филми, показващи какво се случва зад кулисите на последния концерт на певицата през 2019 г. в La Défense Arena, намираща се в модерния парижки квартал и бизнес район „Дефанс“. В интерес на истината, последният концерт на Милен е и деветият ѝ в La Défense Arena – всички билети се изкупуват като топъл хляб, а феновете ѝ искат още и още – ясно доказателство за това колко харесвана и обичана е французойката не само в родината си, но и извън нея.

Концерт на Милен Фармер в La Défense Arena.

В края на краищата слуховете се оказаха верни – очаква се визуалните разкази да бъдат достъпни от 25-ти септември по Amazon Prime Video (онлайн платформа за стримийнг на филми и телевизионни предавания на известния бранд на Джеф Безос, подобно на Netflix). Впрочем, талантливата красавица обяви също, че ще лансира и неиздавана досега песен L’âme dans l’eau (Душата във водата) в социалната мрежа Instagram като част от L’Ultime Création. Оттук можете да чуете новата ѝ песен – https://www.youtube.com/watch?v=ahIVuYNUE78 .

Да припомним, че истинското име на звездата е Милен Жан Готие, родена през 1961 г. в монреалския квартал Пиерфон, Френска Канада, в семейството на французи емигранти, но след 8 години живот в Северна Америка родителите ѝ решават да се завърнат във Франция. От малка Милен проявява голям интерес към изкуството – най-вече към музиката, а когато е на 17 години променя името си, взимайки фамилията на нейния идол – американската актриса Франсис Фармър.

Кариерата ѝ потръгва чак след издаването на първия ѝ студиен албум Cendres de lune през 1986-а. Постепенно тя се превръща в един от най-успешните френски музиканти на всички времена не само във Франция, но и извън нея: има 11 издадени музикални албума, продава над 30 млн. компактдиска в целия свят и продължава да държи първо място във френските музикални класации.

Жан-Паул Готие целува ръката на Милен, носеща негов тоалет.

Някои от известните ѝ приятелства включват британските певци Стинг и Сийл, с които издава няколко общи сингъла (Stolen Car, Les Mots), и даровития моделиер Жан-Пол Готие, превръщайки се в една от творческите му музи. Сред най-известните ѝ хитове са Désenchantée, Pourvu qu’elles soient douces, Libertine, Oui mais non, Rêver, California, Ainsi soit je…, L’Instant X, Je t’aime mélancolie, C’est une belle journée, XXL и Sans contrefaçon.

Певицата е истинска фурия на сцената.

Апропо, личният живот на звездата си остава все така обгърнат от мистерия. Мнозина предполагат, че французойката може да е привлечена и от двата пола, защото доста често в творчеството ѝ присъства гей тематиката, която впоследствие й печели славата на „гей икона“ сред ЛГБТ средите. Освен това певицата открито демонстрира и политическите си пристрастия, поради което някои от видеоклиповете ѝ са свалени от ефир. След неуспеха на филма на приятеля ѝ Лоран Бутона „Джорджино“ от 1994-а, в който изпълнителката на Du Temps инвестира много пари, тя се премества да живее в американския щат Калифорния.

Но независимо от политическите си пристрастия и възгледи за живота, Милен Фармер ще остане в историята като един от най-талантливите и прочути френски музиканти, променяйки музикалната индустрия из основи.