Какво ново да очакваме от „Клюкарката“

Неотдавна ви разказахме, че един от най-популярните сериали на XX в. ще се сдобие с нова версия, така наречения ребуут (рестартиране). Това означава, че почти всичко в него ще бъде доста по-различно от оригиналната история на „Клюкарката“ – най-вече героите и сюжетът. Ето какво друго се знае за предстоящите телевизионни серии:

 

В интерес на истината, въпреки че новата продукция официално се нарича ребуут, фактически ще бъде продължение на оригиналния сериал. Главните герои от новото поколение също ще са богаташки деца, посещаващи престижната гимназия „Констанс Билард“ в Манхатън, както вече писахме – https://special.bg/vklyukarkatav-otnovo-shte-ni-radva/ . Макар да са изминали почти 8 години от приключенията на Сирина, Блеър и Чарлс (Чък), техните протежета също ще трябва да избягат от зоркото око на новата Клюкарка, която ще следи изкъсо всяко тяхно действие.

Актьорите в първите серии.

Освен това, съдейки по думите на Джош Шуорц и Стефани Савидж (създателите на „Клюкарката“ и изпълнителни продуценти на предстоящата продукция ), новите серии ще хвърлят „един нов поглед върху елита на Ню Йорк“: разкривайки колко много се е променил за тези 8 години и как му се отразява развитието на социални мрежи.

Стефани Савидж и Джош Шуорц.

Преди време източник на Warner Bros. сподели пред списание Variety, че е предвидено снимките да започнат още следващия месец. Първоначално трябваше да стартират през март, но заради пандемията от COVID-19, бяха отложени. Допълнително се разбра, че действието на телевизионните серии няма да се развива само в Голямата ябълка, но и в Лос Анджелис и канадския град Ванкувър. Талантливата Кристен Бел отново се завръща с мистериозния глас на Клюкарката, за огромна радост на феновете.

Едно от съобщенията на Клюкарката.

Впрочем, този път не само ще видим нови персонажи, но и от различен произход: „В старите епизоди нямаше голямо расово или сексуално разнообразие на герои. (…) Затова този път главните роли няма да бъдат изпълнявани само от белокожи актьори, а някои ще бъдат и с различна сексуална ориентация.“ – резюмира Джош Шуорц пред уебсайта за кино, музика и книги Vulture.

От ляво надясно: Емили Алин Линд, Уитни Пийк, Ели Браун, Джонатан Фернандес и Джейсън Готай.

Освен Емили Алин Линд, която ще изиграе едната от главните героини Одри, ще видим и Уитни Пийк („Смразяващите приключения на Сабрина“), Ели Браун („Малки сладки лъжкини“), Джонатан Фернандес („Момичета“), Джейсън Готай („Американско момиче“), Джордан Александър („Свещени лъжи“), Томас Дохърти („Наследниците“), Зайон Морено („K-12“), Адам Чанлър-Берат („Мигове“) и Тави Гевинсън („Зоната на здрача“).

От ляво надясно: Джордан Александър, Томас Дохърти, Зайон Морено, Адам Чанлър-Берат и Тави Гевинсън.

Очаква се първите епизоди да се появят през следващата година по дигиталната платформа HBO Max, подобно на специалната серия на „Приятели“ и новата версия на „Малки сладки лъжкини“.