Вече е официално – „Приятели“ се завръща

След като миналата година Дженифър Анистън сподели, че се работи усърдно за „съживяването“ на култовия сериал, преди броени дни се разбра, че продължението най-сетне е получило зелена светлина. Ето какво се знае до този момент.

 

Откакто бе излъчен последният епизод на американската ситуационна комедия на 6 май 2004 г., милионите фенове на „Приятели“ се надяваха, че той отново ще бъде продължен. Петнадесет години след това, актрисата Дженифър Анистън, която гостуваше в „Шоуто на Елън Дедженеръс“, сподели, че се обмислят варианти как да се продължи сериалът: филм, нов сезон или специален епизод.

Нещата вече са малко по-ясни  – цял специален епизод с култовите актьори Дженифър Анистън, Кортни Кокс,  Лиса Кудроу, Мат Лебланк , Матю Пери, Дейвид Шуимър и създателите на сериала Дейвид Крейн и Марта Кауфман. Новата част все още не разполага с официален сценарий, но плановете са тя да бъде реализирана под формата на панелна дискусия с актьорите и създателите, вместо да е 237-ият епизод на поредицата. Новата серия ще бъде заснета на същата площадка на киностудията „Уорнър Брос.“, където бяха заснети всички серии на „Приятели“. Бен Уинстън ще режисира и продуцира предстоящия епизод заедно с Кевин Брайт, Дейвид Крейн и Марта Кауфман.

Според информация на списание The Hollywood Reporter, всеки от актьорския състав, след общо договаряне, ще получи между 2.5-3 млн. долара за това си участие.

Публикацията на Дженифър Анистън в Instagram събра над 10 млн. харесвания.

Мултинационалната компания „Уорнърмедия“ е придобила правата върху всичките 10 сезона на „Приятели“, включително и на новия епизод, за срок от пет години срещу 425 млн. долара. Десетте сезона и специалният епизод ще бъдат достъпни в дигиталната платформа на „Уорнърмедия“ HBO Max, която ще бъде пусната през месец май.

Въпреки че до лансирането на новия специален епизод остават още няколко месеца, феновете се надяват, че 15-годишното чакане ще си заслужава.