„Клюкарката“ отново ще ни радва

Култовият сериал, чийто финален епизод бе излъчен преди 12 години, отново ще ощастливи верните си фенове. Но този път ще има някои промени, които определено могат да ни сащисат.

 

 

Резюме

Не очаквайте, че отново ще видите познатите физиономии на Сирина, Блеър или Джени. Новата „Клюкарка“ фактически ще представлява продължение на оригиналния телевизионен сериал, което цели да запознае зрителите с новата генерация от персонажи и актьори.

Действието се развива в елитния манхатънски район на Ню Йорк „Горен Ийст Сайд“.

Осем години след като оригиналният уебсайт бе зарязан, ново поколение частни ученици и тийнейджъри ще бъдат наблюдавани от бдителната Клюкарка. Целта е публиката да види колко много социалната медия и Ню Йорк са се променили през това време.

Знае се още, че новите действащи лица – подобно на техните предшественици, ще посещават престижното училище „Констанс Билард“ в елитния манхатънски район на Ню Йорк „Горен Ийст Сайд“.

Училището „Констанс Билард“.

Актьорски състав

И така, вече е ясно кой ще изпълнява една от главните роли – актрисата Емили Алин Линд, която може да е позната на зрителите от медицинската драма „Код: Черно“,  криминалния сериал „Хавай 5-0“ или филма „Доктор Сън“. Нейната героиня се казва Одри, и за нея се знае, че „е в дългосрочна връзка и започва да се чуди какво повече може да има извън любовния живот“.

Другото потвърдено участие, за което феновете ще са на седмото небе, е на даровитата Кристен Бел – оригиналният и мистериозен глас на Клюкарката, която отново ще ни държи под напрежение. Ако името на актрисата ви звучи познато, това е защото Кристен Бел озвучава и принцеса Анна в култовия анимационен филм „Замръзналото кралство“.

Прослушванията все още не са приключили, така че тепърва ще се запознаем с останалите актьори.

От ляво надясно – Пен Баджли, Блейк Лайвли, Ед Уестуик, Чейс Кроуфърд, Лейтън Мийстър и Тейлър Момсън.

Впрочем, въпреки че зрителите се надяват отново да видят оригиналния актьорски състав (Блейк Лайвли, Лейтън Мийстър, Тейлър Момсън, Чейс Кроуфърд, Ед Уестуик и Пен Баджли), това е малко вероятно – все пак става дума за следващото поколение.

Продукция

Джош Шуорц и Стефани Савидж, създателите на „Клюкарката“, ще са изпълнителни продуценти, а Джошуа Сафран („Саундтрак“, „Куантико“, „Безкрайна любов“) ще напише сценария.

Джош Шуорц и Стефани Савидж.

Премиера

Въпреки че все още няма обявена дата на излизане, според съобщенията новите едночасови епизоди ще бъдат достъпни по HBO Max, който стартира през месец май. Впрочем HBO Max ще излъчи и новия епзиод на популярния сериал „Приятели“ както и всичките му десет сезона.