Какво да очакваме от годината на Дървения Дракон

Ето, че посрещнахме и Новата 2024 година, а с нея и китайската, която тази година почита Дървения Дракон. Разказваме ви какво трябва да знаете за нея:

 

Предистория

Китай, подобно на Израел и Индия, също има собствено летоброене – доста различно от европейското. Но интересното в китайската традиция е как точно са намесени 12-те животни от зодиака. А оттук можете да си припомните за произхода на китайския хороскоп – https://special.bg/kakvo-da-otchakvame-ot-godinata-na-beliya-metalen-bik/ .

Общи очаквания

Оттук може да разберете повече, както вече писахме по темата – https://special.bg/zapotchna-kitayskata-nova-godina/ .

Късметлийски цветове, числа, цветя и кристали

Освен статуийките на Дракона, носенето и декорирането на нашето лично пространство с някои цветове и техните нюанси също ще ни донесат допълнително късмет и изобилие през тази година:

Златното символизира богатството, лукса, успеха, елегантността и постиженията. А тъй като тази година е редът на Дървения елемент, а благородният метал се свързва със земята, влиянието на цвета ще бъде още повече подсилено.

Жълтото, понеже в китайската култура този се свързва директно със змейовете: символизиращи върховното благородство и чест. Наред с това жълтият цвят препраща към изобилието, позитивността, богатството, топлината и положителните чувства.

Зеленото –  цветът на просперитета, природата, хармонията, растежа и здравето. Също така е и пряко свързан със зелената корона на дървото – елемента на 2024 година.

Щастливите числа ще са 1, 6 и 7,  както и техните комбинации като 16, 67, 17; цветята – томсъновият клеродендрон и кученцата, а кристалите – зелен авентюрин, жадеит, аметист, цитрин и аметрин.