Какво да очакваме от годината на Белия метален бик

Ето че най-сетне дойде краят на хаотичната 2020-а. Но докато една част от света се приготвя за посрещането на григорианската 2021 година, в Китай с нетърпение очакват Годината на Белия метален бик. Разказваме ви какво трябва да знаете за нея:

 

Предистория

Китай, подобно на Израел и Индия, също има собствено летоброене – доста различно от европейското. Но интересното в китайската традиция е как точно са намесени 12-те животни от зодиака.

Статуя на Буда.

Според една легенда, в древността самият Буда поканил всички животни при себе си, за да отпразнуват заедно Нова година (наричана на китайски Чун Дзие (新年) ). Но само дванадесет дошли на празника, затова Буда кръстил по една година на всеки от тях.

След това духовният учител нарекъл, че всеки човек, роден в годината на съответното животно, ще притежава отличителните черти на неговия характер.

Впрочем, датата на Китайската Нова година се мени въз основа на проучванията на древните китайци. Освен това в китайския хороскоп съществува и пети елемент – металът.

Общи очаквания

Годината на Белия метален бик ще настъпи на 12-ти февруари, в петък, 2021 година. Очаква се, че Бикът ще донесе по-спокойни и лежерни времена, а хаосът, предизвикан от здравната и икономическата криза, малко по-малко ще отшумява.

Здравето, кариерата и любовта

1. Здраве – въпреки всичко лошо, което донесе пандемията от коронавируса, доста хора започнаха да обръщат повече внимание на здравето си. То все оставаше някак неглижирано покрай любовните трепети, финансовите сметки и амбициите в делови план. Затова е много важно човек повече да се почива, да не пренебрегва здравословните си проблеми, да се лекува своевременно и да не се нагърбва с прекомерни задачи и ангажименти. Ако се спазват тези правила, няма нужда от излишна паника относно здравето. Положителните чувства, нагласа и мислене също ще играят съществена роля.

2. Любов – и за обвързаните, и за не обвързаните, ще има много ярки емоции и нови впечатления. Става дума не толкова за бурните чувства и горещите страсти, а по-скоро за нормалните отношения, базирани на взаимното приятелство, обич и уважение. Двойките ще погледнат с нови очи на връзката си, без да се налага драстична промяна. В Годината на бика металът ще създаде благоприятната атмосфера на честност, отговорност и хармония, така че семействата, в които липсват такива, рано или късно ще се разпаднат. Бикът е категоричен и непреклонен при решаването на подобни въпроси.

3. Кариера – в работата Металният бик гарантира победи и растеж на доходите чрез отдаденост и упорит труд. Дори тези астрологични знаци от тропическия зодиак, които не се славят с подобни качества, ще бъдат добре разположени и ще придобият „стоманена воля“ през идната 2021 година. Но най-благоприятен ще бъде периодът за представителите на земния елемент и за хората, които имат желание да открият собствен бизнес, да припечелят от собственото си хоби или от вече съществуващ бизнес.

Късметлийски цветове, числа и цветя

Освен статуийките на Бика, носенето и декорирането на нашето лично пространство с някои цветове също ще ни носи късмет през следващата година:

Металическото сиво/Сребърното ще ни дари с грация, изтънченост, елегантност и блясък.

(Морско)синьото ще засили нашата лоялност, мъдрост, увереност, интуиция и въображение.

Бялото ще ни възнагради с вяра, духовност, честност, нежност, съвършенство и защита.

и разбира се Червеното, което символизира щастието, красотата, успеха и добрия късмет.

Щастливите числа ще са 1 и 4, а цветята – момина сълза и драцена сандера (бамбук на щастието).