Видеоигрите, които останаха незабелязани през 2020-а

Тази година бе по-специална за любителите на видеоигрите. Те имаха възможност да прекарат повече време в усамотение, посвещавайки го на любимото си занимание. Вероятно повечето от вас са чували за видеоигрите The Last of Us Part 2, която бе пусната в продажба на 19 юни 2020 г., за най-новата версия на Animal Crossing, която е от март т.г., или за Cyberpunk 2077, която се оказа, че не е тествана достатъчно и заради това няколко хиляди души, купили играта, вече са си поискали парите обратно. А ето кои други видеоигри, появили се през тази година, не са за пренебрегване.

 

A Hand With Many Fingers („Ръка с много пръсти“)

Издател: Colestia

Забравете за Call of Duty: Black Ops. Това, което ви трябва, ако сте любител на конспирациите, замислени от ЦРУ, е A Hand With Many Fingers. С нея ще потънете дълбоко в архива на разузнаването, като ще може да сортирате важните доказателства, които търсите, на коркова дъска. Интересното в играта е, че колкото повече любопитни данни намирате, толкова по-страшни ще стават хората, които срещате.

 

Alba: A Wildlife Adventure („Алба: Приключение из дивата природа“)

Издател: ustwo games

Тази приключенска игра събужда спомени от ваканциите през лятото, когато сте снимали екзотични птици, събирали сте боклук и сте  се посвещавали на важни природозащитни каузи. Вие сте на лятна ваканция при баба и дядо, които живеят на испански остров, и изведнъж откривате, че те имат планове да изградят луксозен хотел в местния природен резерват. Трябва да ги спрете на всяка цена!

 

Blaseball

Издател: The Game Band

Ще станете свидетели на фантастични бейзбол мачове, в които ще настъпват безброй обрати. Авторите на играта са включили невероятни симулации, от които всички ще останат доволни – и любителите на фъстъчено масло, и тези, които обичат да си похапват калмари. Освен това фен общността е допринесла играта да се доразвие в нещо наистина непредсказуемо и красиво. Трябва да сте част от него, за да повярвате.

 

Cloudpunk

Издател: Ion Lands, Merge Games, Maple Whispering

Тази приключенска видеоигра ще ви осигури невероятно преживяване – вие сте шофьор на камион за доставки в киберпънк мегаполиса Нивалис. Това не е обикновена кола, а такава, която лети и се гмурка под вода, освен това в нея пътува и любимото ви куче. Ще изпитате истинско удоволствие от Cloudpunk – ще прелитате над небостъргачи и над градове, на ръба на морето.

 

Coffee Talk („Разговор на кафе“)

Издател: Toge Productions, Chorus Worldwide

Намирате се във футуристичен Сиатъл, в кафене, където сте истински душеприказчик на най-различни посетители. В заведението ви влизат елфи и орки, както и всякакви други приказни герои, плод на фантазията ви. В днешно време има нещо успокояващо просто да сервирате напитки и да слушате странни истории, вече преживени от някого.

 

Going Under („Потапяне“)

Издател: Team 17

Адът е отворен пред вас, но ви предлага „пакет“ много полезни услуги. Само ще трябва първо да преминете през чудовищни боклуци, дело на провалили се технологични стартъпи. Ще имате възможност да се биете с тромав трол, който държи кафене в индустриалната част на адския град и се кара постоянно на таласъмите, че искат твърде дълги почивки, които прекарват в… банята. Сатирата на Going Under е хаплива и забавна.

 

There Is No Game: Wrong Dimension („Няма игра: Грешно измерение“)

Издател: Betterson Romano Jerry

В някои видеоигри усещането, че героите ви наблюдават е много силно. Те направо ви умоляват да се сбиете с тях и да ги нокаутирате. Страстното желание да влезете в схватка с тях става все по-силно и по-силно. С това и потапянето в пародийния жанр става все по-дълбоко и по-дълбоко. И тази комбинация прави играта наистина много забавна.

 

Visage („Лице“)

Издател: SadSquare Studio

Вече минаха шест години от пускането на пазара на видеоиграта на ужасите на японския режисьор Хидео Коджима – Death Stranding. Феновете му отчаяно търсеха сюжет, който да ги изплаши по подобен начин. И ето че празнотата е запълнена – симулаторът на духове във Visage предефинира понятието за дигитален терор през 2020 година.

 

Welcome to Elk (Добре дошли в „Елк“)

Издател: Triple Topping

Тази видеоигра е уникална с положителния си заряд и осигурено забавление. В нея са „вплетени“ истории от реалния живот, в които героите сякаш са наясно с вашата личност по-добре от самия вас. Музиката е страхотна, рисунката – трепач, а игрите в отделните минисерии съперничат на най-доброто, което може да намерите в парти игрите със супер Марио.