Холивуд: Грандиозното завръщане на Джони Деп

Култовият американски актьор не само представи новия си филм на 76-тото издание на Филмовия фестивал в Кан, но и бе приветстван единодушно с бурни овации.

 

На 16-ти май официално започна тъй знаковото за Европа културно събитие, посветено на кинематографското изкуство. На него, както винаги, присъстваха всякакви прочути особи и световно известни кино дейци, появявайки се с най-новите шедьоври от света на модата. Сред тях, разбира се, се открояваше и прочутият Джони Деп.

Както вече писахме, заради последните водени дела срещу бившата му съпруга – Амбър Хърд, 59-годишният американец изпадна в немилост в родната си държава. Редица топ брандове и компании изведнъж решиха  да прекъснат всякакви бизнес отношения с него (като Warner Bros.).

Джони Деп в образа на френския крал Луи XV във филма „Жан дю Бари“.

Ала след последната му спечелена съдебна битка, Джони не само се завърна триумфално по-уважаван от преди, но и неотдавна сподели, че вече живее повече в Англия, земята на част от предците му, отколкото в Съединените американски щати. В интерес на истината, екранният Джак Спароу разкри какво мисли относно Холивуд, по време на интервю през първите дни на Филмовия фестивал в Кан.

Джони Деп и Майвен Льо Беско в сцена от кинолентата.

Дали се чувствам бойкотиран от Холивуд? Как да се изразя… много е странно изведнъж да бъдете помолени да напуснете филм, който в момента се снима, само заради някакви си клевети и лютиви слова по ваш адрес.. Да, почувствах се бойкотиран от Холивуд, а сега? Не, изобщо. Не се чувствам по този начин, защото почти не мисля за Холивуд, камо ли да се нуждая от него. Живеем в много странни и същевременно забавни времена, където всички искат да бъдат себе си, но не могат, защото трябва да изпълнят някакви критерии или да се харесат на човека пред тях. Ако вие искате да живеете по този начин, тогава ви пожелавам всичко най-добро. А аз ще съм от другата страна…“ – каза Джони Деп.

Джони Деп на Филмовия фестивал в Кан.

А на въпроса, дали за звездата това е вид „завръщане“, тя отговори: „Никъде не съм отишъл. Бях си тук, наоколо… Така че под „завръщане“ разбирам, че все едно сега ще започна да танцувам пред вас върху някоя маса, чакайки вашето одобрение. Това е наистина нещо много странно…“ – допълни актьорът.

Джони не успя да скрие емоциите си по време на бурните овации в негова чест.

Ала въпреки че на събитието присъстваха и върли фенове на бившата му съпруга, които всячески се опитваха да провалят прожекцията на новата кинолента с негово участие – „Жан дю Бари“ – те не само не постигнаха особено голям успех, но и след речта си Джони Деп трябваше да посрещне с гордо вдигната глава, усмивка и сълзи в очите си нестихващите близо 7-минутни аплодисменти от всички присъстващи.