Джони срещу Амбър: Неочакваният обрат

След дълги седмици на безбройно много съдебни заседания, нестихващи драми и взаимни обвинения, магистратите от съда във Феърфакс, щата Вирджиния, най-накрая се произнесоха по казуса “Джони-Амбър”. Ето за какво става въпрос:

 

Както вече писахме, актуалният съдебен процес в Съединените американски щати продължи няколко седмици. Ала – за обща изненада – той бе спечелен от Джони Деп. Съдебните заседатели обявиха, че актьорът е успял да докаже, че бившата му съпруга Амбър Хърд е изфабрикувала доказателствата за домашно насилие и че сериозно му е навредила с неотдавнашното си есе в The Washington Post.

Джони Деп спечели делото.

Компенсацията, която журито отсъди за американеца, обаче, е значително по-малка от първоначално заявената му сума. Вместо 50 млн. долара, 36-годишаната звезда занапред ще трябва да плати на бившия си съпруг общо 15 млн. долара. Що се отнася до твърдението на Хърд, че Джони и неговият адвокат са организирали медийна кампания срещу нея след развода им, магистратите решиха, че Амбър е успяла да докаже думите си, заради което ѝ отсъждат обезщетение от 2 млн. долара. Впоследствие бившите съпрузи използваха повода, за да уведомят света за своите огромни фрустрация и радост, използвайки социалната мрежа Instagram.

Съобщението на Амбър Хърд в Instagram.

В интерес на истината, бившата госпожа Деп присъстваше в съда при прочитането на решението. Ала къде бе нейният бивш съпруг? Според най-различни източници, понастоящем актьорът все още се намира във Великобритания, където бе специален гост-изпълнител на два концерта заедно с Джеф Бек.

Съобщението на Джони Деп в Instagram.

Да припомним, че голяма тежест във финалното решение на Юстиция изиграха милионите верни фенове на карибския пират, както и неговите приятели, близки и бивши приятелки, например британският супермодел Кейт Мос.

Кейт Мос дава показания в полза на Джони Деп.

Наред с това самата Амбър показа колко добра актриса е фактически. Докато обвиняващата си мислеше, че не е в ефир, видеокамерите все успяха да я заснемат как ведро се усмихва и си говори с нейните адвокати и близки в съдебната зала, само секунди преди да се осети и лицето ѝ мигновено да се изкриви в тъжна и угрижена гримаса.

Верните фенове на Джони оказаха огромна опора по време на съдебното дело.

В края на краищата съдебният процес не само ще бъде запомнен за много години напред, но и това е първото дело, където почитателите и отзвукът на социалните мрежи помогнаха на Юстиция да произнесе финалната си дума. Най-малко феновете на Джони Деп показаха, че остават неотлъчно зад него независимо от това, какво занапред ще се случва с идола им.