Заради един шамар Уил Смит е вече персона нон грата

След скандалната сцена от 94-та церемония по връчването на престижната награда „Оскар“, за която вече писахме, тъмни облаци са надвиснали над главата на знаковия афроамерикански актьор. Ето за какво става дума:

 

Не е лъжа, че видеото, на което ясно се вижда как Уил Смит зашлевява колегата и сънародника си Крис Рок, вече е обиколило целия свят. Мимовете и шегите също не закъсняха… Но, дори и ако действието на Уил е било в защита на честта на жена му, вече никой не се интересува от първопричината. Връщане назад няма.

Прословутят шамар.

Носителят на „Оскар“ за най-добра мъжка роля във филма „Методът „Уилямс“ (2021) не само доброволно избра да напусне „Академията на Оскарите“, но сякаш е сложен кръст и на актьорската му кариера. Още на 2-ри април от Netflix заявиха, че спират снимките на Fast & Loose („Бързо и свободно“), където на 53-годишната звезда ѝ бе поверена главната роля.

Уил Смит, получавайки „Оскар“ за най-добра мъжка роля.

Но бойкотирането не спря до тук…

„Лоши момчета 4“.

По данни на Hollywood Reporter, получени от неизвестен източник, Sony задържа предварителната продукция на „Лоши момчета 4“, а Apple TV+ – излъчването на „Еманципация“ (Emancipation). Сюжетът на последния е базиран на истински случай. Чернокожият роб Гордън избягва от щата Луизиана и се присъединява към Съюзническата армия по време на Американската гражданска война (1861-1865). Тепърва ще се разбере какви още неприятни новини очакват Уил Смит…