За първи път в Европа ще отвори врати воден парк Legoland

Новият воден атракцион Legoland ще бъде отворен в тематичния парк в курорта Gardaland в Италия, където ще намерите всичко – от пръскащи басейни до състезателни пързалки. Всички обекти в Legoland ще бъдат тематизирани около лозунга Fun, Quality, Imagination, Creativity and Learning и ще бъдат насочени към семейства с деца на възраст между 2 и 12 години. Ще има много водни пързалки, миниатюрни сгради и разходки с тематиката на Лего, също както и при водните паркове на Legoland в САЩ и Дубай.

Любопитното е, че това е първият в света парк, в който Legoland ще бъде построен в тематичен парк, който не е с марката Legoland. Паоло Лазарин, генерален мениджър на LEGO Italia коментира този факт, заявявайки, че това е страхотна новина и истинска гордост за целия екип. Това е и първият воден парк Legoland, който се отваря в Европа – понастоящем останалите водни паркове се намират в Legoland Florida и Legoland Dubai.

Точната дата за откриване на новия воден парк Legoland не се разкрива, но стана известно, че ще бъде открит през 2020 година и ще бъде разположен в италианския хотелски комплекс Gardaland. Самият Gardaland е един от най-популярните тематични паркове в Европа, с единствения тематичен аквариум в Италия и земята на Peppa Pig. Мястото е изпълнено с „фантазия, приключения и магия“, а гостите могат да отседнат в трите тематични хотела на място – хотел Gardaland, хотел Adventure и съвсем новия хотел Magic.