Неповторимият дизайн на Mercedes-Maybach Vision 6 Cabriolet

Maybach 6 Cabriolet е електрически автомобил с дължина около 6 м, има задвижваща система, която получава 750 конски сили и пробег от над 200 мили при едно зареждане на батерията, съхранявана под неговия под. Двигателят е същият като на неговия предшественик, този път в открита форма.

Но няма как да си го купите. Автомобилът е един от примерите за визията на мерцедесите, които ще бъдат произведени през 2035-а и след това.

Maybach 6 Cabriolet ще може да ускори от 0 до 60 мили в час за по-малко от четири секунди, а максималната скорост ще бъде 155 мили в час. Благодарение на ново, специално „супер“ зарядно устройство, разработено от Mercedes, автомобилът може да измине 60 мили с пет минути зареждане.

Концептуалният автомобил е първият цялостен, отворен, истински вариант на Maybach, а не S-класа, подобна на това, което компанията произвежда от Maybach Zeppelin.

Тази последна версия олицетворява класическите пропорции на Art Deco, с извито тяло, спуснати страни и удивително дълъг, разтеглен таван. Отпред е с голяма решетка, а задната част прилича на опашката на яхта, тапицирана с бяла мека кожа, която контрастира с тъмното покритие, описано като „морско син металик“. Дървеният под, в който присъства алуминий, подчертава яхтената връзка.

Таванът се отваря от двете страни, фалцирайки се като крила на птица в средата. Новите 24-инчови джанти от лека сплав са с централни гайки, боядисани в розово злато.

Вътрешните бутони за докосване и интелигентната навигация са свързани с календар за събития и гласово активирана портиерна система. Двете седалки са свързани с дълги, течащи линии от централната конзола на автомобила, през таблото и около задната част на седалките. Когато се активира, всичко се осветява в хладна, синя светлина.

Gorden Wagener, главен дизайнер на Daimler AМG, казава ,че това ще е най-ексклузивната кола на марката създавана до момента.