Как започват деня си успешните хора

Единайсет вдъхновяващи примера

 

 

Марк Зукърбърг – основател на Facebook

Всяка сутрин Марк Зукърбърг се облича така, както и вчера. Това му позволява да взима едно решение по-малко за деня.

Подобен подход значително опростява живота и пести време, защото не е необходимо да отваряш гардероба си в просъница и да мислиш какво да облечеш. Стив Джобс, с неизменните му джинси и черно поло, е още един пример за опростяване на битовите решения за благото на великите цели.

 

Джак Дорси- един от създателите на Twitter

След като се събуди американският предприемач се занимава с медитация, а след това преодолява бягайки дистанциа от около 10 километра.

Едва ли е по силите на всеки да започне с такава екстремна динамика деня си, но си струва да опитате с 10-минутно бягане като постепенно увеличавате натоварването.

 

Илън Мъск – предприемач, основател на SpaceX  и изпълнителен директор на Tesla.

Милиардерът работи много усилено, но винаги спи шест часа. Неговата сутрин започва в 7:00 с проверка на пощата, а през следващия половин час отговаря на най-важните и спешни писма. Мъск не винаги има време да закуси, но никога не пренебрегва душа.

 

Барак Обама –  бивш президент на САЩ

В 6:45 часа бившият държавен глава на Щатите винаги тренира, съчетавайки силови упражнения с кардио. След това закусва със семейството си и помага на дъщерите си да се приготвят за училище. Това прави сутринта му полезна и приятна, защото всеки ден отделя  време за семейството си.

 

Опра Уинфри – телевизионен водещ и обществен активист.

Първо 20 минути медитация, след това поне 15 минути на бягащата пътека и най-важното – балансирана закуска, състояща се от протеини, мазнини и сложни въглехидрати.

Простият  сутрешен ритуал на телевизионната звезда  я зарежда позитивно за целия ден, насищайки я с енергия и сила.

 

Харуки Мураками – писател

Когато работи върху поредния си роман, писателят се събужда ежедневно в 4.00 сутринта и започва да се труди. Работи от пет до шест часа, след което отива да тича или да плува,  чете или слуша музика и си ляга в 21.00 часа.

 

Анна Уинтур – главен редактор на американския VOGUE

Легендата в света на модата и несменяем  главен редактор на списанието от 30 години, е олицетворение на организираността, увереността и успеха. Нейната сутрин започва в 5:45 с игра на тенис в продължение на 60 минути. След това се приготвя и отива в офиса.

 

Стив Джобс – предприемач, изобретател и един от основателите на компанията Apple

Всяка сутрин човекът-легенда се поглеждал в огледалото задавайки си един и същи въпрос: „Ако днес беше последният ми ден, бих ли искал и щях ли да направя това, което е планирано за днес?“.  Ако в продължение на няколко дни отговорът бил отрицателен, за Джобс това бил ясен знак, че е време да промени нещо в живота си.

 

Маргарет Тачър – бивш премиер на Великобритания

Дори проточилите се до късно делови срещи не пречели на Желязната лейди да се събужда на другата сутрин в 5.00 часа, за да слуша по радиото любимото си предаване, посветено на храната и селското стопанство.

Винаги започвайте деня с любимото си занимание, за да си създадете положителна настройка до вечерта.

 

Уинстън Чърчил – британски политик, бивш британски премиер, журналист, писател, лауреат на Нобелова награда за литература

Уинстън Чърчил бил необикновен човек. Така че обичайните му сутрини изобщо не приличали на типичните сутрини на великите хора. Събуждал се в 7:30, закусвал, четял вестници и работел в леглото. Едва към  11:00 Чърчил отивал на разходка в градината и си наливал уиски със сода.

 

Бенджамин Франклин –  политик, изобретател и писател           

Денят на Бенджмин Франклин бил разписан буквално по часове. Сутрешната подготовка му отнемала три часа. Събуждал в 5.00 часа, къпел се, закусвал и планирал деня си. Но още със ставането Франклин задължително си задавал въпроса: „Какво добро ще направя днес?“. И в 8.00 започвал да работи.

Сутринта задава настроението за целия предстоящ ден. Така че полезните навици не само доставят удоволствие, но и придават нов смисъл на съществуването.