“Сняг” – продължението на “Игра на тронове” е напът

След потвърждение от страна на Джордж Р.Р. Мартин, Ким Харингтън отново се гласи да се превъплъти в образа на Джон Сноу. Ето за какво иде реч:

 

Новият сериал, за който упорито се говори от 2016-а насам, е продължението на основните телевизионни серии, чиито последен епизод бе излъчен през 2019 година.

Кит Харингтън в образа на Джон Сноу.

Сняг” (Snow) също бе в процес на разработка достатъчно дълго време (подобно на другите кинематографски проекти от вселената на „Игра на тронове“), но поради някаква причина никога не бе официално обявяван или “изтекъл”… досега.” – потвърди Джордж Мартин в собствения си блог.

Личният блог на Джордж Р.Р. Мартин.

Лично Кит Харингтън ме уведоми за този нов проект. И знам, че съществува и че в момента се случва. Доколкото разбирам, самият Кит участва в плануването му още от самото начало.” – сподели неотдавна по време на интервю с BBC Емилия Кларк, изиграла знаковата Майка на драконите Денерис Таргариен от “Игра на тронове”. А относно въпроса, дали нейният персонаж ще се завърне за продължението, актрисата каза, че не го вярва. Да припомним, че героинята ѝ умря от ръцете на Джон Сноу по време на финалния епизод на сериала.

В сериала Денерис Таргариен е изиграна от английската актриса Емилия Кларк.

Да, беше наистина Кристофър (Кит) Харингтън, който ни предложи идеята за това чудно продължение. На този етап все още не мога да споделя с вас имената на писателите и шоурънърите, доведени лично от Кит. Те са част от неговия екип и са наистина невероятни. Фактически от доста отдавна сме започнали със съвместната работа по сценария.” – допълва създателят на нашумялата поредица.

Кадър от “Домът на Дракона”.

А докато верните фенове на сагата очакват да видят грандиозния проект на британския актьор, преди това спокойно могат да се насладят на “Домът на Дракона”, чийто старт е на 21-ри август по HBO.