„Домът на Дракона“ излиза до месеци

Дългоочакваната предистория на мегахита „Игра на тронове“ вече има официална дата за премиера. Ето какво друго се знае до този момент:

 

Действието в „Домът на дракона“ се развива близо 200 години преди събитията от „Игра на тронове“. Реално това е екранизацията на книгата „Огън и кръв“ на Джордж Р. Р. Мартин, която разказва както за историята на клана Таргариен (роднини на ключовия персонаж Денерис Таргариен – майката на драконите), така и за заформящата се страшна гражданска война, наричана „Танцът на Драконите“.

Денерис Таргариен – майката на драконите

Телевизионните серии, състоящи се от 10 епизода, ще започнат да бъдат излъчени по телевизионния канал HBO на 21-ри август, бидейки качени и в дигиталната платформа HBO Max.

Сред актьорския състав на новия сериал се открояват имената на Ема Д’Арси („Скитница“), Мат Смит („Доктор Кой“, „Короната“), Рис Ифанс („Кралски особи“, „Спайдърмен“) и Оливия Кук („Бейтс мотел“, „Играч първи, приготви се“).

Оливия Кук (Алисън Хайтауър) и Рис Ифанс (Ото Хайтауър) в сцена от сериала.

Оттук можете да видите или да си припомните официалния трейлър на „Домът на дракона“, излязъл в края на миналата година – https://www.youtube.com/watch?v=fNwwt25mheo .