„Макдоналдс“ се избъзика с Марая Кери

Преди броени дни веригата за бързо хранене сподели доста мистериозен туит, който озадачи мнозина. Още повече, че в него бе замесена и известната американска певица Марая Кери. Ето за какво иде реч:

 

Криптираният статус включваше само главните латински букви G – B – D – F – G – F – D – B – G – C – D – G – D.

Докато няколко души директно попитаха представители на лейбъла, за какво става дума (дали това е задача да оценят менюто му), то малцина бяха хората на изкуството, които допуснаха, че вероятно в буквите е закодирана музикална творба. Но бяха на прав път.

Впрочем, за буквите бе потвърдено, че са музикални ноти, след като самата Марая Кери се присъедини към коментиращите: “Това е F# (Фа диез), милички.”

Фактически, това е не само част от знаковата коледна песен на американката – All I want for Christmas is you, но и реклама на бъдещия съвместен проект на Марая с “Макдоналдс”.

Точно както “Макдоналдс” събира хората около масата с техните любими поръчки, така и музиката на Марая събира близките в дома, всяка година около светлите Коледни празници. Много сме развълнувани заради новото ни сътрудничество, с което ще зарадваме още повече нашите фенове тази Коледа” – обяви Дженифър Хейдън, вицепрезидент на “Макдоналдс САЩ”.

Новото меню ще бъде пуснато в продажба на 13-и декември, а то на свой ред е вдъхновено от английската коледна песен Twelve Days of Christmas (Дванадесетте дни на Коледа).

Да припомним, че в Съединените американски щати веднага започват с подготовката за Коледа и Нова година, щом отбележат 1-ви ноември в календара. Наред с това всички радиостанции пускат вечните празнични хитове – като този на Марая Кери, които вече със сигурност са втръснали на мнозина.