В чест на Мерилин Монро и Деня на влюбените

Всяка година, в навечерието на Деня на влюбените, легендарният швейцарски бранд Blancpain създава дамски модели, вдъхновени от темата за любовта. Новината за 2020-а е часовник с диаманти, който препраща към модел на Blancpain от 30-те години на ХХ в., принадлежал на холивудската дива Мерилин Монро.

 

Преди известно време Blancpain имаше късмета да придобие оригиналния часовник, който бе изложен на търг, и сега той може да бъде видян в музея на марката. Елегантният вечерен часовник в стил арт деко, обсипан с диаманти, бил подарен на най-сексапилната жена на епохата (както наричали Монро дори в официални източници) от третия й съпруг – известния американски писател Артър Милър.

Часовникът Blancpain, принадлежал през 30-те години на Мерилин Монро.

Новият модел на Blancpain, в лимитирана серия от 14 екземпляра, е създаден със същия корпус, и най-важното – със същия чар и елегантност, присъщи за часовника на филмовата звезда. Става дума за механичен часовник с ултра тънък механизъм, който ясно се вижда през сапфирен кристал от обратната страна на корпуса. Циферблатът е украсен с перлени пластини във формата на сърца и две летящи пеперуди, изработени от диаманти и рубини, също във формата на сърца.

Моделът Blancpain Saint-Valentin 2020.

Диаманти около циферблата, диамант върху закопчалката – целият  дизайн включва общо 84 камъка с блестящи характеристики. Заради свръхтънкия корпус от 35 мм и меката каишка от телешка кожа, моделът стои перфектно на китката.

Ултратънкият механизъм се вижда през сапфирен кристал.

Както при всеки механичен часовник, ще трябва да свикнете с теглото му. Но благодарение на Бети Фихтер, първата жена, която ръководи легендарния часовникарски бранд, при това с изключителен успех, в Blancpain са убедени, че дамите ценят великолепната механика, не по-малко от господата.