В Гренобъл сватбата с кучета е вече легална

Градът на река Изер е първият във Франция, който разреши на най-добрия приятел на човека да присъства на важната церемония.

 

На 8-ми септември в кметството на Гренобъл, по данни на Le Parisien и Place Gre’net, Лор и Жулиен сключиха брак. Всички техни гости бяха издокарани, дори и кучето им.

Сградата на новото кметство на Гренобъл (долу вляво).

Разбира се, това не означава, че законът вече позволява брачния съюз между човек и куче, а нещо съвсем друго…

Сладкият Симба.

По думите на Сандра Криеф, член на Партията на анималистите, причината се крие в дискриминацията на животните: „Искам да омаловажа това, което досега бе немислимо. Законът не забранява присъствието на животни по време на сватба в кметството, но мнозина или не знаят за това, или не смеят да попитат. Ала любимците на семейството – предпочитам този термин пред домашните любимци – са неразделна част от живота им. За младоженци като Лор и Жулиен бе немислимо любимият им Симба да не може да присъства на толкова важен момент от живота им – тяхната сватба.” – споделя активиската.

Сандра Криеф.

Оказва се, че на гостите на Лор и Жилиен толкова им харесва присъствието на Симба, че кметството на Гренобъл предприема нови мерки.

Из града човек вече може да види сума ти флаери, които подканват бъдещите младоженци също да застанат пред олтара в присъствието на любимите си кучета. Една малка крачка за човечеството, но голяма за най-добрия му и верен приятел.