В Пазарджик ви очаква Градината на света

Градът посреща своите гости с нова и интересна атракция. Тя се намира в западната част на парк „Острова“.

 

Целта на Градината на света е да съхранява и да бъде дом на едни от най-красивите и редки видове растения, които растат не само на Балканите, но и в цяла Европа, както се разбира от официалната ѝ страница във Facebook. До този момент парка се шири на 112 дка, като е предвидено към него да бъдат добавени още 70 декара.

Част от атракциите в парка.

Новата атракция на Пазарджик разполага с най-различни активности и възможности за отдих: 6 експозиционни площи за шестте обитаеми континента, поредица от фонтани със звук и светлина, амфитеатър, пейки, цветни килими и табели с интересна информация за растителните видове.

Снимка от освещаването на Градината на света.

На откриването присъстваха както местни жители, така и гости на Пазарджик. Сред официалните гости се открояваха 9-кратният олимпийски шампион в леката атлетика Карл Люис, кметът Тодор Попов, футболната легенда Христо Стоичков, знеполският епископ Арсений и танцовият състав „Чудесия“, който ощастливи всички с невероятните си танцови умения.

Градината, видяна нощем.

Една от нашите мечти вече е факт – това красиво място, което всички пазарджиклии заслужаваме. Простичката идея, която искаме да представим, е че каквито и предизвикателства да има у нас и по света, можем да се обединим около една красива идея. Всички да дойдем на едно място – граждани, институции, държави – на място с послание за мир. А мирът означава живот. И трябва да го ценим. Щастлив и горд съм днес, че успяхме да сбъднем тази мечта. Благодаря на всички тези стотици хора, които подкрепиха този проект.” – сподели с радост градоначалникът Тодор Попов.