Супер Розова Луна: Същност, символика и ритуали

Розовата луна не е наричана така, заради цвета ѝ, а става дума за пълнолунието през месец април. Разказваме ви за Супер розовата луна, която може да бъде наблюдавана вечерта на 27-ми април (днес).

 

Същност

Както вече казахме, Розовата луна не означава, че се е оцветила по този начин. По принцип така се нарича пълнолунието през месец април, заради цъфтящата и раззеленяващата се природа. Прилагателното „супер“ е добавено, защото сега небесното тяло ще бъде много близко до земята – 7% по-голямо и 15% по-ярко. Допълнително пълнолунието ще бъде в Скорпион – зодиакалният знак на сексуалната енергия, мистерията и трансформациите.

Символика

В астрономията, алхимията и вещерството луната е символ на женската енергия, растежа, магията, вдъхновението, креативността и творението. А Розовата луна удвоява ефекта на тайнствената сила на земния спътник. Това е идеалното време за ощастливяването на вътрешното ни дете, генерирането на нови идеи, заниманията в градината, смяната на външния вид, реновирането на апартамента или започването на нов творчески проект. Освен това сега се намираме в знака на Телеца, а той е управляван от Венера – планетата на любовта, славата, пазаруването, красотата, финансите и плодовитостта.

Ритуали

Както неотдавна ви разказвахме – https://special.bg/grizha-za-kristalite-pretchistvane-i-zarezhdane/ – можете да използвате пълнолунието, за да заредите своите кристали. Наред с това можете да направите така наречената лунна вода – вода в съд, която се оставя през нощта, за да събере лунната енергия. След това тя може да бъде или изпита, или да се използва за някой друг ритуал.

Част от другите занимания включват медитацията, правенето на ароматерапия, записването на съкровените мечти, боядисването или смяната на мебелите в стаята или жилището, гадаенето с оракулски или таро карти, заснемането на суперлуната с камерата на смартфон или фотоапарат или просто можете да ѝ се полюбувате. Но тъй като става дума за Розова супер луна, можете да използвате повода, за да се излекувате или да се отървете от всичко старо, което вече не ви служи и ви задържа назад: токсични връзки, вредни навици, детски травми… Освен това можете да концентрирате енергията и мислите си в перфектните взаимоотношения, които искате да имате с бъдещия или сегашния си романтичен партньор. А ако сте жена – бременна или желаеща да стане майка – също можете да се възползвате от енергията на прекрасната Селена (древногръцката богиня на луната).