Стените под моста “Чавдар” ще бъдат преобразени по време на графити фестивала “Sofia Urban Art”

На 18 май и 19 май от 10.00 часа до 18.00 часа в София, под моста “Чавдар”, ще се проведе графити фестивалът “Sofia Urban Art“. Негов организатор е платформата за стрийт арт проекти „София Графити Тур“.

Под моста “Чавдар” ще текат не реки, а океани от вдъхновение – в рамките на графити фестивала ще творят 15 емблематични художници, свързани с уличното изкуство у нас, сред които Arsek & Erase, Jermain, Yeto, Maze и Sten.

“Sofia Urban Art” е със свободен достъп. Предвижда се освен рисуване на графити да има и “Graffiti Battle” – състезание за най-добра техника, както и образователна работилница за деца и младежи. Организаторите са предвидили и ателие, където посетителите да могат да рисуват върху собствената си бяла тениска с помощта на екипа на “София Графити Тур”.

По време на събитието ще бъде награден и победителят в конкурса “Енергията си ти” на “Електрохолд”. Той ще получи възможността да изрисува трафопост във фестивалната зона край моста “Чавдар”.

По време на фестивала ще звучи и специална музика – от Dj Skrug и DJ Alphabet. Предвидени са много изненади, включително зони за хранене и почивка.

Пълната програма по часове за двата дни от фестивала може да видите на страницата на събитието във “Фейсбук”.

Проектът се реализира с финансовата подкрепа на програма „Създаване“ на Национален фонд „Култура“.