Гимназията на Мия Термополис е луксозен и красив дом

Знаковата сграда от първия филм „Дневниците на принцесата”, където участват Ан Хатауей и Джули Андрюс, най-накрая бе продадена за 6.5 млн. долара. Разказваме ви какво представлява тази красива постройка, която служи за гимназията на героинята на американската актриса.

 

За мнозина новината, че гимназията на Мия Термополис фактически е къща за живеене, дойде като гръм от ясно небе. И това е напълно нормално – през 2001-а излиза знаковата комедия с участието на Ан Хатауей, която е ученичка в гимназия „Грув Хай”. А снимките изглеждат толкова достоверни, че малцина биха се усъмнили дали това е истинска сграда, или декор, или реално учебно заведение.

Неотдавна се оказва, че това е истинска къща, построена в средиземноморски стил, намираща се в Сан Франциско, Калифорния.

Кадър от „Дневниците на принцесата“.

Преди няколко месеца „гимназията на Мия Термополис” най-накрая бе закупена за немалката сума от 6.5 млн. долара, както съобщават от медията TMZ. А ето какво представлява самият дом, ширещ се на площта от 423 кв. метра.

Луксозното малко имение разполага с 12 стаи: от които 4 спални и 4 бани, мултимедийно студио, асансьор, фитнес, стая за пране и гараж.

Отвън чарът се състои главно от огромната градина, разположена на покрива, външната кухня и огнището. От терасата – също така – се разкрива спираща дъха гледка към залива на Сан Франциско.

Разбира се, само екстериорът на сградата е използван в „Дневниците на принцесата” за училището на Мия. За интериорните сцени това е „Алверно Хай Скул” в Сиера Мадре, Лос Анджелис.

Знае се, че предишните собственици на този разкошен имот са бившият главен изпълнителен директор на Just Desserts и съпругата му.