Bark Air – първата авиолиния за кучета

Първата в света авиолиния, изцяло дружелюбна към най-добрия приятел на човека, не след дълго ще стартира в Обединеното кралство.

 

Наистина радостна новина за стопаните: вече няма да се притесняват за клетките на домашните си любимци и дали се чувстват добре по време на полета.

Новата компания се казва Bark Air (от английската дума за „лай”) и към края този месец започва с първите си полети от Лондон до Ню Йорк и Лос Анджелис, съобщават от Bristol Post.

От авиолинията обещават, че първо ще се фокусират върху кучетата, а после ще се погрижат и за нуждите на пасажерите им. Всяка една кабина ще бъде снабдена с релаксираща музика, кърпи, напоени с лавандулово масло, кучешки бисквитки и други удобства, които целят да отпуснат четириногите бозайници.

Обаче, преди да бъдат запазени и закупени каквито и да е билети, пасажерите ще бъдат свързани с консиерж (на фр. подчинен сътрудник, домоуправител) от фирмата, който ще им зададе няколко въпроса относно тяхната желана дестинация и кучето им. Това се прави с цел, за да им бъде предоставено „възможно най-доброто пътническо изживяване на борда”.

Въпреки че дотук всичко звучи добре, еднопосочните билети ще започват от 6400 паунда: разбира се, с включени към цената 20-килограмов куфар и трансфер към и от летището.