Samsung и Just Cavalli срещнаха технологиите и модата

В разпространителската мрежа вече може да намерите брой 72 на списание “Banker Special”.

Но преди да изпитате удоволствието от докосването на последната за 2023 г. „хартия“, ви предлагаме мил спомен –интервю на главния редактор Силвия Джагарова и на Калоян Атанасов с търговския директор „Мобилни устройства“ в Samsung България – Петър Петров.

Поводът за интервюто – за първи път в сърцето на София, пред фонтаните на Националния дворец на културата, на огледален подиум с дължина близо 40 метра редом дефилираха два световни бранда – технологичен и моден.

Господин Петров, как Samsung България успя да постави София на картата на европейските модни столици?

– Samsung e утвърден лидер и иноватор в света на технологиите. В ДНК-то на компанията е заложен непрекъснатият устрем към върхови технологии и първооткривателство, защото съзнаваме ролята си на своеобразен двигател за развитието на индустрията и глобалното въздействие на всяка наша стъпка. Ще дам един пример, който обаче е достатъчно красноречив: компанията е безспорен лидер в категорията на сгъваемите мобилни устройства, която самите ние създадохме преди пет години. Ние не следваме тенденциите, ние ги създаваме.

Samsung разчита на висококвалифициран ресурс от инженери. Екипите в развойната дейност създават прагматични продукти, които са наситени със заряд за изживявания, далеч извън чисто техническите функционалности.

Притежателите на мобилно устройство с нашия бранд имат едновременно устройство за комуникация, инструмент за мултитаскинг, портативна зала за забавления, средство за себеизразяване, асистент за грижа за здравето, и не на последно място – моден аксесоар. Именно този микс държат в ръцете си собствениците на сгъваемите Galaxy Z Fold5 и Galaxy Z Flip5. А те стават все повече, както показват актуалните данни от пазара.

Новите технологии предизвикват потребителите да преоткриват границите на възможното, те са обаче и стимул за екипите ни в търсене на нови партньорства. В този контекст за нас бе съвсем естествено да потърсим колаборация със световния бранд Just Cavalli и да създадем невиждано за България шоу, за да отпразнуваме модата и технологиите.

Така на 26 юли станахме домакин на ексклузивен моден спектакъл, който безапелационно постави София на картата на европейските модни столици, защото представихме на живо на публиката в България колекциите „Есен/Зима 2023/24“ и „Пролет/Лято 2024“ с модели, които не бяха показвани никъде преди това – не само у нас, но и в чужбина.

Съвместното модно шоу на Samsung България и Just Cavalli, представено пред НДК, предизвика огромен интерес.

Реализиран ли е подобен проект някъде другаде по света?
– Samsung Fashion Show е уникално в много отношения. Нашият екип инициира спектакъла именно на 26 юли, в деня на глобалната премиера на новите устройства Galaxy Z Fold5 и Galaxy Z Flip5, и за първи път в България превърна представянето в хепънинг на живо за широката публика.

Убеден съм, това е първото по рода си събитие в глобален мащаб. Неслучайно то събра едни от най-именитите представители на светската, спортната и бизнес общественост у нас, а специални гости на спектакъла бяха главният дизайнер на Just Cavalli Даниеле Ломбардо, представители на мениджмънта на италианския бранд, тогавашният кмет на София Йорданка Фандъкова, както и президентът на Samsung Electronics Румъния и България Джулия Ким.

Защо един технологичен гигант и един популярен моден бранд избраха да покажат заедно „бижутата“ си на една сцена?
– Във философията на Роберто Кавали е залегнало вдъхновението от природата, виждаме характерните принтове и в колекциите на Just Cavalli. А нашето вдъхновение идва главно от потребителите. Това само по себе си е чудесна основа за партньорство.

Знаете ли, че Роберто Кавали дълги години сам е експериментирал и разработвал технологиите за характерните принтове и десени, познати ни и от колекциите на Just Cavalli?

Технологичните иновации са част и от индустрията с облекла и аксесоари. В рамките на колаборацията на Samsung и Just Cavalli модата и технологиите вървяха ръка за ръка буквално – 30 модела в рамките на близо 40 минути дефилираха, за да демонстрират новите тенденции в света на модата и мобилните устройства.

Как се съчетават новите и високотехнологични смарт устройства и модата в живота на съвременния човек?
Въпреки многобройните и най-разнообразни функционалности, които мобилните устройства предлагат, смартфонът продължава да е нашият основен инструмент за контакт със света. Сега обаче с телефон в ръка не просто разговаряш, а можеш да се „пренесеш“ във всяко едно кътче на света – за чат с близък приятел или за видео конференция с партньори.

Имаш възможност да запечаташ спомените си, но и да си добре подготвен за всеки следващ миг. Samsung едновременно вдъхновява и предлага многофункционални продукти, с които да дадеш израз на вдъхновенията си. Вдъхновението е също толкова важно и в модата като начин на себеизразяване.

 

 

В коя посока поема Samsung с новата си линия – мобилните телефони Samsung Galaxy Z Fold5 и Z Flip5, смарт часовниците Galaxy Watch6 и таблетите Galaxy Tab S9?

Започнах с това, че сме лидер и иноватор в технологичната индустрия – посоката е ясна. Целта ни е да правим технологиите още по-полезни за потребителите, да даваме добавена стойност. А това става с оптимизирането и разширяването на екосистемата Galaxy – системата за свързаност между устройствата на Samsung.

Да отговориш на телефонно обаждане през часовника на китката си или да активираш камерата отдалече през часовника – може би за мнозина това е излишен лукс. Но всъщност всичко това пести време, а днес то е сред най-ценните валути.

Сгъваемите Galaxy Z Flip5 и Galaxy Z Fold5, благодарение на уникалната си форма и гъвкавост, предлагат мобилни потребителски изживявания с невероятни функционалности и безброй възможности за персонализация и мощна производителност. И всичко това с елегантен дизайн и в компактна форма.

Galaxy Watch6 и Galaxy Watch6 Classic са създадени, освен, разбира се, с цел още повече ефективност, така и с цел грижа за здравето и изграждането на полезни за потребителите навици през цялото денонощие.

А серията таблети Galaxy Tab S9 продължават линията на Samsung за разширени възможности за креативност и аудиовизуални изживявания на големия екран.