Първият електрически Mercedes-Maybach е тук

В разпространителската мрежа вече може да намерите брой 72 на списание “Banker Special”.

Но преди да изпитате удоволствието от докосването на последната за 2023 г. „хартия“, ви предлагаме мил спомен – представянето на първия електрическия Mercedes-Maybach.

С Mercedes-Maybach EQS SUV 680 легендарният бранд представя първия си изцяло електрически сериен модел. Той е базиран на технологията EQS SUV от Mercedes-ЕQ и я съчетава с ексклузивността на Maybach, в пълно съответствие с кредото на Карл Майбах: “Доброто трябва да бъде и красиво”.

Интериорен дизайн – традиция и авангард

Акцент за пътниците отпред е стандартният MBUX Hyperscreen с “нулев слой”, който адаптира работата на мултимедийната система към потребителя, както и специфичните за Mercedes-Maybach стартови анимации. Цялостната визия е специално проектирана за Mercedes-Maybach EQS SUV в елегантно наситеносиньо. Многобройните ексклузивни характеристики включват и анимиран дисплей на арматурното табло с режим Maybach.

Пътниците отзад също се наслаждават на широка гама от мултимедийни функции за комфорт за двата 11.6-инчови дисплея, които са поставени на облегалките на предните седалки. Със стандартната MBUX мултимедийна система за задните места, съдържанието може да се споделя бързо и лесно между различните дисплеи.

Съчетанието от естествените материали и перфектната изработка на интериора създават стилен контраст с високотехнологичния външен вид. Mercedes-Maybach EQS SUV се доставя стандартно с кожа напа Maybach Exclusive в топли цветове.

Пакетът Energizinf air control plus с Hepa филтър като стандартно оборудване осигурява невероятно качество на въздуха. Hepa филтърът ефективно почиства постъпващия външен въздух от прах, фини частици и полени.

 

Стандартната за Mercedes-Maybach EQS SUV озвучителна система с Burmester 4D, заедно с потапящото аудио изживяване Dolby Atmos, гарантират, че музиката в автомобила ще има повече пространство, яснота и дълбочина.

Истинско акустично изживяване е Aerial Grace, звукът на шофирането, специално създаден за изцяло електрическия модел Mercedes-Maybach, който може да бъде преживян в купето на луксозния SUV. Той е интерактивен и реагира на набор от параметри, включително и позиция на педала на газта, скорост и възстановяване на енергия. Чрез интелигентни алгоритимни за проектиране звукът се улавя в реално време от усилвателя на озвучителната система Burmester 4D и се произвежда от високоговорителите.

Новият луксозен SUV е още по-тих, като надгражда отличния комфорт по отношение на шум и вибрации на EQS SUV от Mercedes-ЕQ.

Най-високите стандарти важат и за шофирането. Въздушното окачване Airmatic с регулируемо ADS+ е стандартно за автомобила. Нивото на луксозния SUV може да се повдигне с до 35 милиметра. Автомобилът разполага със завиваща задна ос, с ъгъл на отклонение до 4.5 градуса и диаметър на завиване от 11 вместо 11.9 метра, съответстващо на компактните модели.

Mercedes-Maybach EQS SUV 680 е с мощност от 484 кВт, или около 650 конски сили, и пробег с едно зареждане до 600 километра. По стандарт е със задвижване на всички колела – 4Matic. Комбинираният разход на електрическа енергия по предварителни данни е 24.4 – 22.5 кВтч/ 100 километра.

Благодарение на изисканите материали, перфектната изработка и изключителните детайли, просторният интериор на автомобила предлага цялостно комфортно изживяване.

Със своята последователна интерпретация и изискан лукс Mercedes-Maybach EQS SUV поставя нов еталон в изцяло електрическия сегмент на луксозните SUV автомобили от най-висок клас.

Специалният екстериор със звездата на Mercedes на предния капак и с впечатляващия черен панел, който пренася специфичната радиаторна решетка на Maybach в ерата на електромобилността, правят автомобила неповторим и разпознаваем. Лаковото покритие от два цвята също е типично за марката.

Калоян Атанасов