Sailor Moon превзе и Chanel

Един от най-успешните японски франчайзи успя да омагьоса дори и култовата френска модна къща. Нещо повече – двата лейбъла се готвят да лансират нова съвместна модна колекция и то в най-скоро време. Ето какво друго се знае до този момент:

 

Грандиозните успехи на една даровита и целеустремена японка

Кой би предположил, че един ден Наоко Такеучи – създателката на „Сейлър Муун“ – ще бъде сред най-влиятелните жени на Земята. Почти няма дете, което да не е знае знаковата ѝ героиня Усаги Цукино, позната и с алтер егото си Сейлър Муун. Рисуваното филмче е излъчвано на всички континенти, като до този момент франчайзът е донесъл на своята създателка печалби от близо 13 млрд. долара.

Петдесет и шест годишната японка не само променя света на аниметата и детските за магическите момичета (соджо) завинаги, но и редица модни брандове не успяват да устоят на изкушението да поискат да си сътрудничат с нея. Такъв пример е и марката на китайско-малайзийският моделиер Джими Чу, за която неотдавна писахме.

 

От Jimmy Choo до Chanel

Сега дойде ред Наоко Такеучи да бъде помолена от модната къща на Коко Шанел да направи скици за предстоящото шоу в Япония – 2022/23 Métiers d’art CHANEL – започващо на 1-ви юни.

Както вече свидетелстват различни медии и върлите фенове на момичето-войн, илюстрациите на Такеучи са вече публикувани в новия каталог на Chanel, представящ бъдещите колекции на бранда.

Част от скиците на Наоко Такеучи, публикувани в каталога на Chanel.

В типичния художествен стил на японката са представени всичките ѝ главни герои – от Усаги Цукино и Ами Мицуно (Сейлър Меркурий) до Сецуна Мейо (Сейлър Плутон) и Чибиуза (Сейлър Чиби Муун, дъщерята на Сейлър Муун и Таксидо Маск) – облечени в тоалети, създадени със знаковите шарки и платове на френската марка.

 

Бъдещото на поредицата

Както вече писахме, миналата година шедьовърът на Наоко Такеучи навърши 30 години. Още за 20-ия юбилей на „Сейлър Муун“ японските анимационни студия Toei Animation лансираха ребуут – „Сейлур Муун Кристал“, който директно представя събитията и случките от мангата. Неща, които поради една или друга причина са били пропуснати в оригиналното аниме от 90-те години на миналия век.

Кадър от „Сейлър Муун Космос“.

В най-скоро време по кината ще бъде пусната и последната част на „Сейлур Муун Кристал“ – „Сейлър Муун Космос“, с което ще се сложи край на ребуута. Въпреки това по всичко изглежда, че франчайзът за момичето-войн не само няма да замре, но е готов да покори все повече сърца, модни къщи и брандове.