Сара Джесика Паркър – (по)читател на Господинов

Сара Джесика Паркър, известна с ролята си на журналистката Кари Брадшоу от “Сексът и градът”, реагира емоционално на новината за наградата на Георги Господинов.

В профила си в Instagram популярната актриса коментира наградата на Георги Господинов за романа „Времеубежище” в три изречения: “Уау!!!!!! Чакахме това! Поздравления!!!”

В различни свои интервю Сара Джесика Паркър е споделяла, че членува в литературен клуб, в който се четат предимно класически произведения.

Сред любимите й заглавия са “Новата улица на литературната бохема“ от Джордж Гисинг, “Съзвездие от жизненоважни феномени” на Антъни Мара, за когото Сара Джесика Паркър е удивена как 27-годишен човек може да напише толкова сърцераздирателна история за войната в Чечня.

На следващо място като любими романи Сара Джесика Паркър посочва “Да се издигнеш отново в достоен час” на Джошуа Ферис. В него се разказва историята на самотен и тъжен зъболекар от Парк Авеню.

Актрисата признава, че самата тя била изненадана колко много й допаднала тази история за мъж в депресия, копнеещ за нова любов.

Сара Джесика Паркър включва в класацията си и романа на Дона Тарт – „Щиглецът“ и признава, че изпитва наслада от четенето й, като не крие, че завижда на всеки читател, който за първи път посяга към този шедьовър.

Следващи фаворити в класацията на Сара Джесика Паркър са “Начинът, по който живеем сега” на Антъни Тролъп – сатиричен роман за света на големите пари и привилегиите в Стара Англия, и “Пет дни в “Мемориал” на Шери Финк.

Последното заглавие представлява документален роман – журналистическо разследване, наградено с “Пулицър”. В него журналистката Шери Финк описва отношението към пострадали от урагана в “Катрина” в една от най-големите обществени болници в Ню Орлиънс.

Сега очакваме, че всички почитатели на Сара Джесика Паркър ще разберат и за романа “Времеубежище” на Георги Господинов.