Съботно-неделните предложения – под знака на трима топ музикални рожденици

Тази събота – 4 декември – трима изпълнители от музикалния шоубизнес имат рожден ден, затова и предложенията ни за прекарване на уикенда са тематични.

Първият рожденик – вокалистът и лицето на южнокорейската група BTS – Ким Сок Джин, който става на 29 години, е добър повод да посетите премиерата на мюзикъла „Зайченцето бяло“ в Музикалния театър „Стефан Македонски“.

Защото, както казва Ким Сок Джин – този, който иска да изглежда млад, трябва да запази детското в себе си.

Премиерата е в неделя, 5 декември, от 11.00 часа. Мюзикълът на композитора Румен Бояджиев–син и на либретиста Венелин Методиев е кръстен на популярната детска песничка. Освен това авторите са решили да използват имената на Леда Милева и Петър Ступел и за имена на главните си герои – поетесата Леда и композитора Петър.

В чест на Ким Сок Джин може да вдигнете наздравица в коледния базар „Капана“ – този месец пловдивският фестивал гостува около пространството до стадиона „Юнак“ и ледената пързалка. В дървените къщички очаквайте храни, напитки и козметика от български производители, авторски бижута и коледна украса.

Другата известна личност от шоубизнеса с рожден ден на 4-и декември, е американският рапър Джей Зи, който става 52 години.

Имайки предвид бойния му дух и неговото успешно сътрудничество с Linkin Park за появата на албума Road to Revolution: Live at Milton Keynes, отбележете революционно рождения ден на рапъра. Може да го направите, като посетите в събота коледния концерт на открито на Гвардейския представителен духов оркестър. Той ще е в парк-театър „Борисова градина“. Началото е от 12.00 часа. Сцената е до т.нар. „Алея на славата“ (на 200 метра от „Орлов мост“).

А по случай рождения ден на турската изпълнителка Сертаб Еренер, известна с хита си – победител на Евровизия 2003 ‘Everyway That I Can’ („По всеки начин, по който мога“), не пропускайте концерта на Ицо Хазарта „Постановление“.

Той е в събота, на „Терминал 1“ от 22.30 часа. Депутатът от „Продължаваме промяната“, който участваше в дискусии за образованието, обяви, че силата му е в отправянето на послания, които достигат до хората. Така че, докато гледате концерта, си водете записки.