Премиерът на Финландия: Не съм взимала наркотици, просто бях на диво парти

Най-младият министър-председател в историята на Финландия – Сана Марин обяви, че не е взимала никакви наркотици по време на диво парти в частен дом.

 

„Не съм направила нищо лошо – просто си разпуснах косата и купонясвах с приятели. Само пих алкохол и по никакъв начин не съм направила нещо, с което да нарушавам законите“ – оправда се 36-годишната Сана Марин.

Във видеоклип, публикуван в социалните мрежи, се вижда как шестима души, сред които и Сана Марин, танцуват и пеят известен хит, като в същото време техен приятел ги снима.

По-късно във видеото се вижда как 36-годишната Марин е застанала на колене на нещо, за което може да се предположи, че е дансингът. Тя е поставила ръцете си зад главата и танцува, явно имитирайки изпълнителка в клип към популярна песен.

„Разочарована съм, че това видео е станало публично достояние. Прекарах вечерта с приятели. Да това бе доста див купон – пяхме и танцувахме“, обяснява Сана Марин пред финландската телевизия YLE.

От думите на Сана Марин не става ясно кога е бил купонът. По непотвърдена информация на него е бил и Илмари Нурминен, който е депутат от Социалдемократическата партия на Марин, както и финландската певица Алма.

Финландската изпълнителка Алма.

Марин – която през декември 2019 г. стана най-младият министър-председател на Финландия – още тогава обяви, че прекарва свободното си време с приятели, също като финландците на нейната възраст и че възнамерява да не променя навиците си.

„Надявам се, че никой няма да има нещо против – ние живеем в демокрация и по време на избори всеки може да отсъди кое смята за правилно“ – уточни тогава Сана Марин.

Но след кадрите с дивия купон веднага се намериха критични гласове, които я упрекнаха, че вместо да търси решение на проблема с високите цени на електроенергията и други неприятности, свързани с руската инвазия в Украйна, тя се забавлява с приятели.

Това е втори подобен случай за Сана Марин. През декември тя трябваше да се извини публично, след като излезе от клуб в 4 часа сутринта, оставяйки служебния си телефон вкъщи. Така тя пропуска важния смс, с който здравните власти я информират, че е била в близък контакт с човек, дал положителен тест за COVID-19. За щастие тестът на Сана Марин бе отрицателен.