Първият официален магазин за LEGO в България скоро отваря

Чудесна новина за любителите на култовата датска играчка!

 

 

От няколко дни насам в мол „Парадайз, който се намира в София, се появи нов банер. На него ясно се виждат различни рисунки, които наподобяват части от популярната игра-конструктор LEGO.

По всичко изглежда, че това ще бъде първият официален магазин в България за популярния продукт от Дания. Датата и часът на официалното откриване все още са неизвестни, но се предполага, че няма да чакаме дълго.

Оле Кирк Кристиансен – създателят на LEGO.

Нека да припомним историята, че легото (от датски Leg Godt – „Играй добре“) е създадено от датчанина Оле Кирк Кристиансен през 1958 година. Оттогава до наши дни близо 6 милиарда легоконструктора са били продадени по цял свят. В България легото се появява след началото на 90-те години на миналия век, но и досега то се продава в различни вериги магазини, като „Комсед”, „Хиполенд”, „Била” и други.

Магазинчето на улица „Дякон Игнатий” № 21.

Ала в центъра на София от десетилетия съществува едно малко и спретнато магазинче, където основите играчки са именно тези датски чудесии. То се намира на улица „Дякон Игнатий” № 21, точно до площад „Славейков”.