Новият дом на Меган Маркъл и принц Хари в Санта Барбара

Херцозите на Съсекс, които до неотдавна се местеха от място на място, най-сетне намериха къде да се установят за постоянно. Това е живописният калифорнийски град Санта Барбара, където преди броени дни младото семейство най-сетне си купи дом. Ето какво друго за знае до този момент:

 

По-точно става дума за Монтесито, намиращ се на 7 км източно от Санта Барбара в едноименния окръг. Информацията бе споделена пред вестник „Таймс“ от близък до Хари и Меган, на когото му е било изрично забранено да я разпространява.

По данни на същия вестник въпросният дом представлява имение в тоскански стил на стойност 14.65 млн. долара, чиято цена през миналата година бе достигнала до 34 млн. долара. Но поради двете кризи (здравната и икономическата) стойността му падна драстично. Нищо чудно, че Меган отдавна е набелязала 7-акровия имот, изчаквайки най-подходящия момент, за да го купят със съпруга ѝ. Красивата сграда е построена през 2003 г. и разполага с девет спални, огромен хол, игрална зала, домашен театър, СПА център, асансьор, две къщи за гости, чайна, тенис корт, плувен басейн и фитнес.

Въздушна фотография на новия дом на Меган и Хари в Монтесито.

Продавачът е дружество с ограничена отговорност, свързано с руския инвеститор Серей Гришин, който е и бивш собственик на друго имение в Монтесито, наречено „Скарфейс“.

Луксозният имот „Скарфейс“.

Между другото, членовете на династия Уиндзор са вече официално съседи на Гуинет Полтроу, Опра Уинфри (тяхна близка приятелка), Елън Дедженеръс и Джордж Лукас.

Но въпреки отдалечеността на Санта Барбара от Лос Анджелис, принц Хари, Меган Маркъл и синът им Арчи не могат да избягат от нахалството на медиите. Затова през юли двамата заведоха дело във Висшия съд на лосанджелиския окръг срещу няколко папарака, които не само са използвали дронове, за да ги фотографират, но и са дръзнали да изрязват дупки в оградата им.

Жилището в Лос Анджелис, където херцозите на Съсекс прекараха карантината си.

Да припомним, че в началото на годината бившите членове на британското кралско семейство се преместиха да живеят от наскоро ремонтирания им английски дом Фрогмор котидж във Ванкувър, Канада. А малко след това – в Лос Анджелис, родният град на актрисата, където прекараха карантината в имота на актьора Тайлър Пери.

Впрочем дългоочакваната книга на принц Хари и Меган Маркъл – Finding Freedom: Harry and Meghan and the Making of a Modern Royal Family – от няколко дни е вече по книжарниците и не спира да предизвиква тотален фурор.