Най-скъпата маска в света срещу COVID-19

Неотдавна брандът Louis Vuitton съобщи, че ще предложи на ценителите елегантни щитове за лице, които да предпазват от COVID-19. Козирката е прикрепена към еластичен ремък с логото на марката, със златни нитове отстрани. Наред с изискания си дизайн, щитът създава и удобство на притежателя си като променя своя цвят от прозрачен в тъмен под преките слънчеви лъчи. LV Shield ще бъде достъпен през октомври в редица бутици на Louis Vuitton в целия свят. Което не е означава, че и цената е достъпна за всеки – удоволствието да носите новия щит на прочутия бранд ще ви струва 960 долара.

 

Но ако това ви се вижда скъпо, какво бихте казали за маска на стойност 1.5 млн. долара. Точно такава си е поръчал колекционер на произведения на изкуството от САЩ, чието име се пази в тайна.

Израелският бижутер Исак Леви, собственик на бранда Yvel, създава най-скъпата маска в света за защита от COVID-19. Тя е изработена от 18-каратово злато и е инкрустирана с 3.6 хил. черни и бели брилянти. Освен това в маската ще бъде вграден филтър N99, притежаващ високо ниво на защита.

„Не мисля, че собственикът ще носи тази маска в супермаркета, но все пак съм сигурен, че ще я носи”, – шегува се Исак Леви. Бижутерът казва, че бъдещият притежател на най-скъпата маска в света е китайски колекционер на произведения на изкуството, който живее в САЩ. Леви описва поръчителят с думите: „Той е наш дългогодишен клиент, много очарователен, много общителен, много богат и обича да се откроява“.

Бижутерът възнамерява да завърши маската през октомври и да я занесе лично на клиента. Върху създаването на луксозното защитно средство работи екип от 25 майстори. Тяхното творение би могло да се разглежда като вулгарна демонстрация богатство в тези тежки времена, но според Леви тази защитна маска е преди всичко произведение на изкуството.

„Мнозина виждат в нашето произведение най-скъпата маска в света и това, вероятно, е наистина важно. Но за нас тя е преди всичко възможност да запазим работните места в нашата фирма”, обобщава собственикът на бижутерския бранд Yvel.