Още едно бебе се задава на хоризонта, този път кралско

Тази година не само в Холивуд ще се чува бебешки плач; преди броени дни британският кралски двор съобщи, че една от принцесите скоро ще стане майка. Разказваме ви коя е щастливката.

 

Почти две години след като се венчаха, принцеса Евгения и Джак Бруксбанк съобщиха на 25-ти септември, че ще станат родители за първи път.

Джак Бруксбанк и принцеса Евгения.

Внучката на Елизабет Втора и по-малката дъщеря на принц Андрю съобщи радостната вест в личния си Instagram профил: „Джак и аз сме толкова развълнувани за началото на 2021…“. Принцесата бе прикачила към текста и фотография, на която се вижда чифт меки детски чехли с мечета.

От кралския двор също потвърдиха новината в социалната мрежа Instagram: „Нейно кралско величество принцеса Евгения и господин Джак Бруксбанк с огромно щастие съобщават, че очакват бебе в началото на 2021 година. Херцогът и херцогинята на Йорк, господин и госпожа Бруксбанк, кралицата и херцогът на Единбург са ощастливени от новината.“.

Прекрасната вест е добре дошла за кралското семейство, което след Megxit и пандемията от коронавирус се нуждаеше от повече радостни събития и поводи за празнуване. Но освен бременността на Евгения Йоркска тази година се състоя и сватбата на голямата ѝ сестра принцеса Беатрис и италианския граф Едуардо Мапели Моци, за която вече писахме – https://special.bg/kralskoto-semeystvo-fotografii-rozhdeni-dni-i-edna-svatba/ .

Гербът на Евгения Йоркска.

Фамилията имаше нужда от точно такава новина. Тя бе добре приета и от кралицата, която е много близка със своята внучка Евгения и освен това има много силно развито семейно чувство.“ – сподели неотдавна близък източник до английския двор пред таблоида Sun.

Принцеса Евгения с баба си Елизабет Втора.

Да припомним, че пълното име на Нейно кралско височество е Евгения Виктория Елена Йоркска и е родена на 23-ти март, 1990 г. в лондонската болница Портланд. Нейни родители са вторият син на Елизабет Втора принц Андрю, херцог на Йорк, и Сара Фъргюсън. В момента тя се явява десетият поред член на династията Уиндзор в линията за наследяване на британската корона.

Семеен портрет на Сара Фъргюсън, принцеса Евгения, принцеса Беатрис и принц Андрю.

Принцесата е кръстена в църквата „Света Мария Магдалена“ в Сандрингам, където се намира единият от имотите на кралицата. Интересно е да се спомене, че светото кръщение на благородничката е първото в историята, показано публично. Още повече, че Евгения е единствената внучка на Елизабет Втора, която не е била кръстена в традиционния купел на британското семейство, наречен Lily Font.

Кръщенето на принца на Уелс – син на кралица Виктория и принц Алберт фон Сакс-Кобург-Гота – през 1842 г. в Lily Font.

Друг интересен факт е, че преди да издъхне, императрица Виктория помолила името ѝ да фигурира в пълното име на всички нейни потомки. Но въпреки че Елизабет Втора, принцеса Маргарет, принцеса Ан и принцеса Беатрис са изключение, принцеса Евгения продължава традицията.

Лондонският филиал на известната галерия за съвременно изкуство Hauser & Wirth.

Дъщерята на принц Андрю и Сара Фъргюсън от малка проявява интерес към изкуството, политиката и историята, затова не е кой каква изненада, че през 2012-а се дипломира успешно от университета в Нюкасъл, където изучава история на изкуството, английска литература и политически науки. Година по-късно заминава за Ню Йорк, за да се специализира, а през 2015-а отново се връща в Англия. Не след дълго започва работа като помощник-директор в лондонския филиал на известната галерия за съвременно изкуство Hauser & Wirth, а само след две години става новият ѝ директор.

Сватбата на принцеса Евгения и Джак Бруксбанк.

На 12-ти октомври, 2018 г., в параклиса „Сейнд Джордж“ на Уиндзорския замък принцеса Евгения се омъжва за бизнесмена Джек Бруксбанк, с когото преди това излизат в продължение на седем години. Влюбените се запознават чрез общи приятели по време на ски почивка във Вербие, Швейцария.