Митичният McLaren Sabre вече е реалност в 15 бройки

По вероятно е да видите извънземни, отколкото този автомобил.

 

 

McLaren Sabre ще бъде хардкор пистово оръжие с екстремна аеродинамика, чийто цялостен стил е вдъхновен от концепцията Vision Gran Turismo. Много малко се знае за свръхсекретния пистов автомобил на McLaren, но се очаква да бъде още по-екстремна версия на Senna.

По отношение на стила, проектантите са се вдъхновили от състезателния автомобил Vision GT, създаден за видеоиграта Gran Turismo Sport. Изтекли изображения показват смел дизайн, включващ голямо задно крило, перка на акула, изпъкнал заден дифузьор и фарове, вдъхновени от 720S.

Sabre изглежда невероятно агресивен и начинът, по който е боядисан, създава впечатлението, че McLaren е добавил тонове аеро битове върху превозното средство, съчетавайки елементи от стилистиката, както на 765LT, така и на Senna. Предната част изглежда позната, със същия заострен нос и тънки фарове, които се виждат в цялата гама, но предните калници са определено по-агресивни и съчетани с канари (плоски части, които се монтират на автомобила, за да дадат повече сила и да се постигне максимален аеродинамичен ефект), които се простират по дължината на външните ръбове на сплитера.

Долната предна броня е издълбана за подобряване на аеродинамиката, докато предният капак изглежда базиран на състезателните автомобили GT3 на компанията.

Задната част е по-тънка, отколкото на всеки друг McLaren. На нея онова, което прави впечатление, е централният ауспух. Изглежда подобен, до известна степен, на Speedtail, но не включва задни светлини, тъй като те са монтирани вертикално за стълбовете на крилото. Освен това са изключително тънки, така че на слънчева светлина може и да не ги забележите. Долната част на основата представлява масивен дифузьор. Той се простира доста драматично далеч от задната част и е ограден от чифт отвори и малки червени светлини.

Очаква се мощността на колата да идва от 4.0-литров V8 с двоен турбо и електрически двигател с обща мощност от около 1100 конски сили. Колата може да се окаже най-мощният автомобил на фирмата досега, ако се приеме, че е законно да го карате на улицата. Максималната скорост е ограничена до 350 км/ч., но автомобилът със сигурност може много повече. Производството е лимитирано само до 15 бройки на цена между 3.5 и 4 милиона долара.