Незабравимото кралско пътешествие из Великобритания

Страхотна новина за англофилите! Срещу немалка сума, следващата година любителите на приключенията могат да се включат в уникална по рода си екскурзия. Тя ще ги преведе както през Къщата на Кралицата (Queen’s House), така и през известните филмови локации на шедьоври като “Хари Потър” и “Имението Даунтън”. Ето какво друго се знае до момента:

 

Деветдневният пакет се казва “Кралски и херцогски замъци” (Royal & Ducal Castles), като негов организатор е луксозната туристическа агенция Abercrombie & Kent. Близо 20 пътници, чийто единичен билет ще струва около 100 хил. паунда, ще бъдат настанени още следващия май в хотел Claridge, Лондон. Мястото за отдих е известно не само с 5-звездния си статут, но и с прекрасния си стил Ар Деко.

Лондонският луксозен хотел Claridge.

Веднага след настаняването, всички желаещи могат да отидат до прочутата Къща на Кралицата (Queen’s House). Тя е бивша кралска резиденция и е построена през периода 1616-1635 г. по заръка на тогавашната кралица на Великобритания Анна Датска (1574-1619).

Къщата на Кралицата – бижуто на Анна Датска.

На следващия ден групата ще посети Уиндзорския замък – една от най-любимите резиденции на Нейно Величество Елизабет Втора. Любопитно е да се спомене, че гостите ще бъдат посветени в повечето тайни и клюки за мястото, преминавайки през множество загадъчни стаи, благодарение на човек от персонала. Кралицата лично е дала позволение.

Каудрей Хаус.

Следващите три нощувки от програмата ще бъдат в имот, запазен още от времето на династията на Тюдорите, наречен Каудрей Хаус (Cowdray House) в Западен Съсекс.

Гудууд Мотор Съркит.

После туристите ще се отбият до състезателната писта „Гудууд Мотор Съркит“ (Goodwood Motor Circuit), която запалените фенове на “Имението Даутън” със сигурност ще разпознаят от сериала.

Замъкът Флорс в Шотландия.

Финалните стъпки от пътешествието включват придвижване на север – чак до мистичната и приказна Шотландия. Там всички ще бъдат настанени в замъка Флорс (Floors Castle); част от програмата предвижда и посещение на средновековния замък Алник (Alnwick Castle), използван при снимките на киношедьовъра “Хари Потър” и други известни киноленти.

Замъкът Алник, намиращ се в Нортъмбърланд, Северна Англия.

За гостите са организирани забавни и спортни занимания: игра на поло, дегустация на шотландско уиски, СПА терапии, риболов, ловуване, голф, тенис, йога и още много други.

Но дори и ако не можете да си позволите тази луксозна екскурзия, нищо не пречи сами да си организирате подобна, следвайки описания маршрут.