Меган Маркъл не се предава: херцогинята се надява да се включи в екипа на Джо Байдън

През 2020 бяха публикувани поне две биографични книги за Меган Маркъл, в които авторите – лейди Колин Кембъл и Шон Смит – твърдят, че бившата актриса и сегашна херцогиня на Съсекс, от дете си е мечтала някой ден да управлява „страна на свободните граждани“, т.е. да стане президент на САЩ.

 

Разбира се, историята и практиката опровергават подобна перспектива. Теоретично това е възможно. Но всъщност става дума за дълъг и трънлив път през политическите интриги и борбите на политическите кланове.

Въпреки това в книгата си „Хари и Меган. Истинската история” лейди Колин Кембъл казва: „омъжвайки се за принц Хари, Меган Маркъл разглеждаше този брак единствено  като стъпка към бъдещото президентство и никога не е възнамерявала да остане дълго време в британското кралско семейство. А само толкова, колкото й трябва, за да стане известна”.

В своята версия на биографията на херцогинята на Съсекс „Меган. Недоразбраната” писателят Шон Смит твърди: „Херцогинята признава амбицията си да управлява страна на свободните, още докато е в гимназията. Меган открито е говорила, че един ден ще стане президент. И, изглежда не се е отказала от амбициите си”.

През 2015-а Меган Маркъл говори за своите президентски планове пред британския телевизионен водещ Пиърс Морган, от когото очевидно черпи вдъхновение: „Като дете исках да бъда или президент, или водещ на новини като теб“, казва на Морган бъдещата херцогиня.

Преди няколко години Daily Mail припомни този случай, твърдейки, че дори след сватбата с принц Хари, Меган не е изоставила намеренията си. Позовавайки се на един от близките приятели на Меган, изданието съобщава: „Нейните политически планове все още са в разгара си, а крайната й цел е да стане президент на САЩ“.

Меган сподели пред Пиърс Морган, че от дете мечтае да стане президент.

Меган Маркъл подкрепя демократите в САЩ от много години и според източник на изданието New Idea „има силни политически връзки”: „През годините тя поддържаше близки отношения с ключови членове на американската Демократическа партия, включително с бившия президент Барак Обама и новоизбрания президент Джо Байдън. Принц Хари също познава добре и двамата, той дълги години си сътрудничеше с Обама и Байдън за реализирането на неговата благотворителна инициатива Invictus Games в САЩ”.

„За Меган коледните празници настъпиха веднага след като старият приятел на Хари Джо Байдън беше избран за президент, – твърди източникът на New Idea. – Ценностите на Джо са в съответствие с много от нейните и Меган би искала да има място в неговия вътрешен кръг, като го консултира по въпросите на жените и на социалните медии.“

По-нататък източникът коментира, че ако Меган влезе през вратите на Белия дом с Джил и Джо Байдън, това, разбира се, няма да навреди на собствените й политически стремежи: „Херцогинята на Съсекс знае, че хората я смятат за твърде неопитна, за да приемат сериозно кандидатурата й за президент. Но директният контакт с действащия държавен глава и работата в неговия екип ще увеличат нейното влияние”.

Херцогинята се надява да стане съветник на Джо Байдън.

Любопитно е, впрочем, какво е мнението за тези амбиции на Джо Байдън и вицепрезидента на САЩ Камала Харис. И дали изобщо са наясно, че някоя си Меган Маркъл, известна като херцогинята на Съсекс, претендира да съветва американския президент?