Лондон: Прочута телевизионна кула се превръща в хотел

С цифровизацията на повечето медии, все повече хора предпочитат да бъдат информирани чрез компютрите и телефоните си, за сметка на телевизорите или радиостанциите. Ето защо някои телевизионни кули губят първоначалното си предназначение, превръщайки се в празни, необитавани постройки. Някои от тях, обаче, като лондонската BT Tower, се преобразуват в хотели. Ето за какво иде реч:

 

Извисяващата се на 177 метра (а мачтата – на 189 метра) над Лондон телевизионна кула BT Tower е построена през далечната 1964 година. Намиращата се в квартал „Фицровия“ структура е най-високата такава в английската столица до 1980-а, когато е задмината от NatWest Tower.

Кулата, видяна от далече.

От 1971 г. BT Tower е отворена и за граждани, които с огромна радост се възползват от въртящия се ресторант с незабравима панорама гледка към мегаполиса, разположен на най-горния ѝ етаж. Тринадесет години  по-късно телевизионната кула започва да се използва и за провеждането на всякакви корпоративни и благотворителни събития.

Ресторантът, снимка от 60-те години.

Ала, заради увеличаващата се цифровизация сред новинарските предавания, както вече казахме, преди броени дни прословутата кула бе продадена от телекома BT Group срещу сумата от 275 млн. паунда на MCR Hotels: една от големите световни вериги за хотели с над 150 обекта.

BT Tower, видяна от улицата.

Горди сме да съхраним тази обичана сграда и ще положим усилия да я развием като прочут хотел, който ще отвори вратите си за поколения напред.“ – каза Тайлър Моуз, изпълнителен директор и собственик на MCR Hotels, пред ВВС.