Lexus ще представи първата си… суперяхта

Японската автомобилна компания разкри четирите си аса и този път не става дума за поредния електрически автомобил, а за нещо доста по-интиргуващо – суперяхтата Lexus LY 650

 

Концепцията за модела бе представена още през 2017 година, но първите изображения на самата яхта бяха разкрити чак през септември 2019-a. Но най-хубавото тепърва предстои – официалният дебют на плавателния съд ще бъде на тазгодишното международно шоу за яхти на Форт Лодърдейл в щата Флорида, което ще се проведе от 30 октомври до 3 ноември.

За построяването на яхтата Toyota си партнира с някои от най-големите имена в бранша като италианското студио за дизайн на яхти Nuvolari Lenard и базирния в Уисконсин яхтклуб Marquis Yachts. Самата яхта ще комбинира лукса и функционалността в едно.
Но какви са характеристиките на този шедьовър, чиято начална цена започва от 3.7 млн. долара?

Дизайн

Основните щрихи на дизайна са двуцветната схема на боядисване: розов-златен цвят и един избираем от пет други, дървените облицовки и металните акценти, които добавят допълнителен блясък и подчертават финото производство. Външната обвивка е изработена от пластмаса подсилена с въглеродни влакна и фибростъкло. С други думи, дизайнът е подходящ и ненатрапчив.

 

Интериор

Преобладаващият  бял цвят на интериор се съчетава перфектно с прецизното осветление, пресъздавайки  японското гостоприемство наричано omotenashi (непринудено гостоприемство).

 

Капитанската кабина

Помещението разполага с две капитански места, зад тях има два дивана и масичка, а най-отзад е разположена кухнята. Под кабината са разположени три елегантни каюти високи над два метра, всяка от които разполага със самостоятелна баня с душ кабина. Така или иначе приятната обстановка със сигурност  ще предразположи гостите да се почувстват уютно и на място на борда.

Функционалност

LY 650 се задвижва от два IPS двигателя Volvo Penta, всеки от тях може да произведе до 1,050, 1,200 или 1,350 конски сили, а компанията гарантира за изключителната стабилност и маневреност. Яхтата е снабдена и с набор от навигационни средства и LY-Link – усъвършенствана плавателна технология, позволяваща дистанционно управление и наблюдение на луксозната лодка чрез смартфон.
Таблото за управление разполага със сензорен екран, а системата за заобикалящ звук на Mark Levinson, включваща субуфери, определено ще очарова слуха ви.