Lamborghini Sian Roadster

Първият хибриден спортен автомобил Lamborghini с отворен покрив, който разполага със суперкондензатор, Sián Roadster реве с електрифицирана интензивност, резонирайки с неподражаемия V12 звук от най-мощния двигател на Lamborghini до момента.

 

Ограничен само до 19 броя, Sián Roadster усъвършенства хибридната технология с първото в света използване на суперкондензатор в приложение за автомобилната индустрията. Автомобилът разполага с 620 Kw и 820к.с., достатъчни за развиване на скорости на 350км/ч., а ускорението до 100 е в рамките на 2.9 секунди.

Футуристичният дизайн на Lamborghini се отличава с дълги, изваяни контури и отличителни аерокрила, за да дефинира спортен и мощен профил, чиста и целенасочена форма. Ниската предна част, подсилена от интегриран сплитер от въглеродни влакна и емблематичните фарове с форма на Y в стил Lamborghini, оптимизира аеродинамичната ефективност при пътуване на открито.

Lamborghini представя дизайна на своите хибридни автомобили със сложни алуминиеви детайли, боядисани в Oro Electrum (злато), цветът, който марката избра да идентифицира своите хибридни автомобили. Целенасоченият интериор на Sián Roadster обхваща този елегантен ефект с Y-образни характеристики и отличителни шестоъгълни акценти, връщащи се към първата Lamborghini Miura.

Всяко докосване отразява вниманието към детайла, от управлението на водача до новопроектираните отвори за въздух, произведени чрез специален 3D печат, технология, която позволява инициалите на клиента да бъдат включени в дизайна на отдушника. Цената на това електрическо бижу възлиза на 3 700 000 долара.