Кралското семейство: Разкаяние, амбиции и една благородна кауза

Разказваме ви какво се случва напоследък с някои членове на британското кралско семейство в Обединеното кралство и в Съединените американски щати.

 

Разкайващият се Хари  

Може би решението на херцозите на Съсекс да се отделят от английския двор не беше чак толкова мъдро. Въпреки че Меган Маркъл сияе повече от всякога, съпругът ѝ – принц Хари – вероятно вече започва да мисли по друг начин, тъй като е далеч от семейството, приятелите и обичайните си задължения.

Том Куин, автор и един от специалистите по кралската фамилия, неотдавна сподели пред вестник Daily Star защо смята, че в момента малкият син на принцеса Даяна преживява много труден период в живота си: „На Хари му е наистина тежко: че какво ще прави в Лос Анджелис? С какво може да се занимава извън Обединеното кралство? Не би могъл да си намери работа в инвестиционна банка, а камо ли в „Макдоналдс“… В момента той се чувства точно както Меган Маркъл, когато тя живееше във Великобритания.“.

Карикатура на принц Хари, изобразяваща го като работник в канадски „Макдоналдс“.

Критиките по адрес на малкия брат на принц Уилям също не стихват… Преди време английски ветеран даже посмя да го нарече „пълен кретен“, в интервю за The Daily Mirror, който „при първата трудност обърна гръб на всички, а беше обещал да ни служи до живот и да се бори за нас, ветераните“. Макар че по-голямата част от народа на принц Хари с пълно право му е сърдита, сънародниците му все пак се надяват, че един ден той отново ще се завърне при тях.

Но докато херцогът на Съсекс ближе раните си, съпругата му се чувства превъзходно.

 

Амбициозната Меган

Родената в Лос Анджелис актриса, която е вече безвъзвратно сродена с кралската фамилия, успява добре да си уплътни свободното време: озвучава филми на Disney, пише пикантни книги за живота си в Англия, гледа сина си Арчи и вероятно се гласи за сериозна политическа кариера. В този ред на мисли преди броени дни Меган Маркъл изнесе мотивираща реч, чрез видеоразговор, за кампанията на „Girl Up“: организация, бореща се за равноправието между мъжете и жените.

Вашето поколение доста често е наричано „дигитално наивно“. Разбрахте, че виртуалният свят може както да бъде използван за добро, така и за лошо. Не трябва да се нараняваме един другиго, а да си помагаме взаимно… Използвайте гласовете си, за да заглушите шума. Моля ви да не спирате да предизвиквате себе си, да продължавате все така да настоявате и да не се отказвате от трудностите. Защото именно благодарение на тези трудности ще успеем да създадем условия за преосмислянето на нашите стандарти, политики и лидерство.

Може ли изявлението на екранната Рейчъл Зейн да бъде препратка към атаките на британските таблоиди срещу нея и липсата на подкрепа от членовете на династията Уиндзор?

Благородната Катрин

Далече от девера и етърва си, чак в Англия, Кейт Мидълтън също се стреми добре да си оползотвори времето, след падането на част от противоепидемичните мерки на острова. Припомняме, че съпругата на принц Уилям взема присърце кралските си задължения и не спира да помага на нуждаещите се поданици. Затова не е учудващо, че последният ѝ социален проект, който е и колаборация с британската медия BBC, се казва „Tiny Happy People“ (Щастливи малки хора).

Проектът има за цел да подпомага и напътства родителите, докато децата им станат готови да тръгнат на училище. Впрочем не е тайна, че освен дама за пример, херцогинята на Кеймбридж е и грижовна майка на три рожби.

През първите месеци от старта на нашата кампания получихме огромна помощ от акушерките и медицинския персонал, които знаят най-добре как да се погрижат за децата в предучилищна възраст.“ – съобщи Кейт Мидълтън в интервю за BBC.

Освен че социалната платформа е безплатна, тя е и дигитална, с богато заредена библиотека с всякакви видеоклипове, статии и ценни съвети за отглеждането и възпитанието на децата: „Скъпи родители, дано тези ценни съвети наистина ви помогнат през първите пет години от живота на вашето съкровище. Де да можех и аз да се възползвам от тях, когато родих първия си син Джордж.“ – допълва херцогинята на Кеймбридж.