Коледни светлини, звук и шоу в Galerie Lafayette

Светлите коледни празници наближават. Вече редица европейски столици могат да се похвалят с красиви коледни елхи и декорации, като някои от тях са истински шедьоври. Такова е и тазгодишното дърво в парижкия шикозен търговски център Galerie Lafayette.

 

По традиция всяка година управата на търговския център създава уникално коледно дърво, спускащо се от купола на превъзходната постройка. По този начин елхата може да бъде добре видяна от всеки ъгъл. Но това, което наистина грабва хорското внимание, са разнообразните и гениални идеи за украса. Тазгодишната тема е наречена „1,2,3, Коледа!“ (1,2,3, Noël!).

Приказната коледна елха.

Обсипана е с огромни коледни орнаменти, близалки, захарни бастунчета, печива, опаковани подаръци и плюшен заек, чието лице е направено от джойстика на игрална конзола, елхата впечатлява всекиго. Но и стоящият неотлъчно до нея Дядо Коледа също не е за изпускане… Тази година усмихнатият старец е … космонавт! Но това далеч не е всичко…

На всеки половин час светлините в Galerie Lafayette угасват, за да отстъпят място на уникалното светлинно и звуково шоу. Точно тогава идва моментът на анимираните коледни орнаменти и украси, които изведнъж „оживяват“.

Част от коледната украса на луксозния лондонски магазин Harrods.

Да припомним, че преди шест години темата бе “Коледа от друга планета”. Впоследствие търговският център се бе напълнил с всякакви роботи, джедаи, имперски войски и всичко останало, което е свързано с култовата сага “Междузвездни войни”. Така – благодарение на единствената по рода си коледна украса – Galerie Lafayette – не само успява да привлече още повече клиенти и посетители по време на светлите зимни празници, но и съвсем заслужено се нарежда сред някои от най-елитните магазини в света. Harrods в Лондон, Bloomingdale’s в Ню Йорк и Isetan Shinjuku в Токио.